Ο Δήμος Αθηναίων δοκιμάζει καινοτόμο υλικό για τη μείωση της θερμοκρασίας στην πόλη

Μιά νέα  πιλοτική δράση με στόχο τη μείωση της θερμοκρασίας στην πόλη και τη βελτίωση των κλιματολογικών συνθηκών, ξεκινά ο δήμος Αθηναίων.

Η δοκιμή θα ξεκινήσει αύριο  Κυριακή στην οδό Βορέου από το ύψος της Αθηνάς μέχρι την Αιόλου και για το λόγο αυτό θα παραμείνει κλειστή από τις 7 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Θα γίνει δοκιμαστική τοποθέτηση του καινοτόμου υλικού CoolSeal. Πρόκειται για μία αντανακλαστική επίστρωση ασφάλτου που συμβάλλει στη μείωση των υψηλών θερμοκρασιών και έχει μέχρι στιγμής εφαρμοστεί πιλοτικά με επιτυχία στην πόλη του Λος Άντζελες.

Η τοποθέτηση θα λάβει χώρα κατά τη διάρκεια της ημέρας εξαιτίας των ιδιαίτερων προδιαγραφών του υλικού, ώστε να διασφαλιστεί η άρτια σταθεροποίησή του. Κατά τη δοκιμαστική εφαρμογή (demo) του CoolSeal θα ληφθούν μετρήσεις και θα αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητά του σε πραγματικές συνθήκες του αστικού περιβάλλοντος από το Εργαστήριο Γενικής και Γεωργικής Μετεωρολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Εργαστήριο Κλιματολογίας και Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here