Μαύρο στο SBC από την DIGEA

Mε συνοπτικές διαδικασίες η DIGEA «κατέβασε» τα μεσάνυχτα της Τρίτης το τηλεοπτικό σήμα του τηλεοπτικού σταθμού SBC,  παρότι εκκρεμεί αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, αλλά και έκδοση προσωρινής διαταγής.

Η Digea βασίστηκε σε προηγούμενη απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, σύμφωνα με την οποία το κανάλι δεν μπορεί να συνεχίσει να εκπέμπει, διότι δεν συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των νομίμως λειτουργούντων, «προσωρινώς» αδειούχων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών. Το ΕΣΡ δεν έκανε δεκτό το αίτημα του καναλιού να παραμείνει η κατάσταση ως έχει, δηλαδή να συνεχίσει να εκπέμπει μέσω Digea όπως συμβαίνει από το 2013, πολύ περισσότερο μάλιστα καθώς επίκειται η προκήρυξη των περιφερειακών αδειών. Το ΕΣΡ δεν έλαβε επίσης υπόψη ότι το Ανώτατο Δικαστήριο έχει χαρακτηρίσει κατ’ επανάληψη με αποφάσεις του στο παρελθόν ως «μη αποδεκτή» τη συνέχιση της σημερινής κατάστασης ανομίας των «προσωρινών» αδειών.

Το SBC ιδρύθηκε το 2001 από τον επιχειρηματία Η. Κοπανίτσα και λειτουργεί έκτοτε αδιαλείπτως, συνεργαζόμενο με άλλα κανάλια. Από το 2013, οπότε και διακόπηκε η συνεργασία του με το κανάλι του φυγόδικου Κυριακίδη (πρώην Sunny, σήμερα Alert), έπειτα από σύμβαση που υπέγραψε με την Digea, λειτουργεί σε δική του συχνότητα, όπως επέβαλε δικαστική απόφαση του Μονεμελούς Πρωτοδικείου. για τον συγκεκριμ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here