Ισραήλ: Νέες επιδρομές στη Γάζα κατά Χαμάς, Ισλαμικού Τζιχάντ

Αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα, κατά στόχων της Χαμάς και του Ισλαμικού Τζιχάντ εξαπέλυσε το Ισραήλ, ως αντίποινα στην εκτόξευση περίπου 30 όλμων από τον παλαιστινιακό θύλακο προς το ισραηλινό έδαφος, όπως ανακοίνωσε η Χαμάς.

Επλήγη τουλάχιστον μία υποδομή της Χαμάς που κυβερνά τον παλαιστινιακό θύλακο και τέσσερις του Ισλαμικού Τζιχάντ, σύμφωνα με πηγές ασφαλείας.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για πιθανά θύματα.

Εκπρόσωπος της Χαμάς δήλωσε πως επλήγησαν βάσεις «της αντίστασης», σύμφωνα με την ορολογία που χρησιμοποιεί.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε στο Twitter: «οι δυνάμεις μας επιχειρούν αυτή την ώρα στη Γάζα. Οι εκρήξεις που ακούστηκαν είναι το αποτέλεσμα. Περισσότερες λεπτομέρειες προσεχώς».

Νωρίτερα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε πως ο ισραηλινός στρατός θα αντιδράσει «σθεναρά» στην εκτόξευση δεκάδων ρουκετών από τη λωρίδα της Γάζας στο Ισραήλ.

«Ο ισραηλινός στρατός θα αντιδράσει με μεγάλη δύναμη στις επιθέσεις αυτές, και το Ισραήλ θα απαιτήσει βαρύ τίμημα από οποιονδήποτε προσπαθήσει να το βλάψει, και θεωρούμε ότι η Χαμάς είναι υπεύθυνη να αποτρέπει τις επιθέσεις αυτές εναντίον μας», ανέφερε σε μια δήλωση ο Νετανιάχου.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τη Χαμάς και τον Ισλαμικό Τζιχάντ ότι βρίσκονται πίσω από την εκτόξευση των όλμων.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here