Γάζα: Το σκίτσο του Λατούφ για τη δολοφονία 21χρονης Παλαιστίνιας νοσοκόμας

Μ΄ένα σκίτσο που ταράζει την μακάρια ησυχία μας για το έγκλημα στη Γάζα, ο γνωστός μας  Λατούφ αποτυπώνει την μόλις 21χρονη Παλαιστίνια νοσοκόμα Ραζάν Νετζιάρ,  πού πυροβολήθηκε στο στήθος από έναν Στρατιώτη των δυνάμεων κατοχης ενώ μεταφέρει έναν από τους τραυματίες στη Γάζα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου, η 21χρονη εργαζόταν εθελοντικά στο υπουργείο Υγείας και φορούσε τη λευκή στολή του προσωπικού των υπηρεσιών υγείας.

Με τον θάνατο της νεαρής γυναίκας, αυξάνεται σε 123 ο αριθμός των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν από Ισραηλινούς στρατιώτες μετά την έναρξη των κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας στη Γάζα την 30η Μαρτίου.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ισραηλινού στρατού επισήμανε από την πλευρά του ότι το περιστατικό «ερευνάται».

Την ίδια ώρα, σε ένα δελτίο τύπου, ο ισραηλινός στρατός έκανε λόγο για «χιλιάδες ταραξίες» που είχαν συγκεντρωθεί σε πέντε σημεία κατά μήκος των συνόρων μεταξύ της Λωρίδας της Γάζας και του Ισραήλ, οι οποίοι «καίνε ελαστικά (…) και επιχειρούν να προκαλέσουν φθορές σε υποδομές ασφαλείας».

«Πυρά ερρίφθησαν εναντίον ενός στρατιωτικού οχήματος κι ένας Παλαιστίνιος διείσδυσε στο ισραηλινό έδαφος παραβιάζοντας τον φράκτη ασφαλείας, όπου πέταξε μια χειροβομβίδα προτού επιστρέψει στο παλαιστινιακό έδαφος», περιγράφεται στο δελτίο τύπου του στρατού.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι οι στρατιώτες ενέργησαν «ακολουθώντας τους κανόνες εμπλοκής».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here