Γεροβασίλη: Ο κ. Μητσοτάκης βλέπει ξανά «λίπος» και «περιττό βάρος» στο Δημόσιο-Ευτυχώς, θα του μείνουν όνειρο οι απολύσεις

Για σκόπιμη παραπληροφόρηση σχετικά με το δημόσιο κι τους υπαλλήλους που υπηρετούν, κατηγόρησε τον αρχηγό της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκη, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ολγα Γεροβασίλη. Οπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης βλέπει ξανά λίπος και περιττό βάρος στο δημόσιο, αλλά δυστυχώς για αυτόν δεν θα βρεθεί στην ευχάριστη θέση να υλοποιήσει τα σχέδια του για απολύσεις. 

Η κ. Γεροβασίλη επικαλούμενη στοιχεία, διαψεύδει τον κ. Μητσοτάκη λέγοντας ότι οι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι όχι μόνο δεν αυξήθηκαν αλλά είναι κατά 10.000 λιγότεροι από τότε που εκείνος ήταν υπουργός και έκανε απολύσεις.

Αναλυτικά η δήλωση:

«Το μόνιμο προσωπικό στο Δημόσιο αυξήθηκε κατά 28.000 σύμφωνα με την Απογραφή του Δεκεμβρίου του 2017», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης στη σημερινή του ομιλία στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Σ.Ε.Β.

Επειδή φαντάζομαι ότι απλή αριθμητική ξέρουν στην ΝΔ, συμπεραίνω ότι σκόπιμα προσπαθεί ο κ. Μητσοτάκης να παραπληροφορήσει τους Έλληνες πολίτες.

Με μια απλή αναζήτηση βέβαια στην «Απογραφή», ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει ότι το μόνιμο προσωπικό το Δεκέμβριο του 2017 ήταν 566.861, το Δεκέμβριο του 2016, 565.671 και φυσικά τον Δεκέμβριο του 2014, το μόνιμο προσωπικό ήταν 576.856.

Δηλαδή το μόνιμο προσωπικό του Δημοσίου (συμπεριλαμβανομένων των Σωμάτων Ασφαλείας, των εκπαιδευτικών,  του Κλήρου κ.α.) είναι μειωμένο κατά περίπου 10.000 σε σχέση με την περίοδο που ο κ. Μητσοτάκης ήταν Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και η ΝΔ στην διακυβέρνηση της χώρας.

Σε μια ομιλία στην οποία ανέφερε ότι οι πολίτες θα πρέπει να επωμίζονται και το βάρος μιας ιδιωτικής ασφάλισης, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ξανά τη σκληρή νεοφιλελεύθερη ιδεολογία που θέλει με κάθε τρόπο την συρρίκνωση του δημοσίου τομέα και την εκχώρηση υπηρεσιών του στον ιδιωτικό.

Ευτυχώς, ο Πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος παλαιότερα χαρακτήρισε ως «λίπος» «περιττό βάρος» εργαζόμενους του δημοσίου τομέα, για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα των απολύσεών του, δεν θα βρεθεί ποτέ στην «ευχάριστη» θέση να υλοποιήσει τα σχέδιά του

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here