Στρασβούργο: Διαδήλωση κατά της παρουσίας χρυσαυγιτών

Διαδήλωση στο Στρασβούργο κατά του Νόμου για το μεταναστευτικό στη Γαλλία αλλά και κατά της παρουσίας της Χρυσής Αυγής στη πόλη, διοργάνωσε η «Ανυπότακτη Γαλλία» του Μελανσόν. Στη διαδήλωση κατά της Χρυσής Αυγής παρευρέθηκαν Έλληνες και φιλέλληνες της πόλης με πανό που φέρουν την επιγραφή «Οι Έλληνες του Στρασβούργου ντρέπονται».

«Όχι στην άφιξη των ναζιστών της Χρυσής Αυγής στο Στρασβούργο, αυτό το ελληνικό κόμμα που έχει διαπράξει πολλές δολοφονίες και επιθέσεις και που προσκαλείται από τους φασίστες της Αρκαδίας το Σάββατο 2 Ιουνίου. Ας κλείσουμε την Αρκαδία, αυτό το φασιστικό κέντρο συνάντησης» φώναζαν οι διαδηλωτές, υποστηρικτές του κινήματος της «Ανυπότακτης Γαλλίας».

Σημειώνεται ότι το νομοσχέδιο για τη μετανάστευση και ασύλου των Collomb, Υπουργό Εσωτερικών, και Macron, Πρόεδρο της Γαλλίας, ψηφίστηκε στην Εθνοσυνέλευση. Για να εγκριθεί, πρέπει επίσης να ψηφισθεί τον Ιούνιο από τη Γερουσία.

Το βασικό επιχείρημα κατά του νέου νόμου είναι ότι η επιθυμία της κυβέρνησης για αποτελεσματικότητα κινδυνεύει να καταστρέψει τις συνθήκες υποδοχής των μεταναστών/προσφύγων, να επιβα΄λλει επαναπατρισμούς πριν εξεταστούν τα αιτήματα ασύλου, εμποδίζοντας στη πράξη το σεβασμό των δικαιωμάτων των αιτούντων.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here