Αβραμόπουλος: Ευρωπαϊκές λύσεις και όχι μονομερή μέτρα, η απάντηση στο μεταναστευτικό-Δυνατό νέο Σύστημα Ασύλου στην ΕΕ ως το τέλος του έτους

«Οι ηγέτες θα πρέπει να δεσμευτούν για την επίτευξη συμφωνίας για όλα τα στοιχεία ενός ενισχυμένου Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου πριν από το τέλος του έτους. Είμαι πεπεισμένος ότι αυτό είναι δυνατό».

Aυτό αναφέρει σε αναρτήσεις του ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την μετανάστευση Δημ. Αβραμόπουλος, με αφορμή την σύνοδο κορυφής της Κυριακής και τις συνεχιζόμενες συζητήσεις για το μεταναστευτικό στην ΕΕ.

Η δήλωσ’ή του, αποδέχεται ωστόσο ότι δεν θα καταστεί δυνατή η επίτευξη συμφωνία για το Κοινό Σύστημα Ασύλου, ως τον τέλος Ιουνίου, και μεταθέτει το ζήτημα, στο τέλος του χρόνου!

Ο ίδιος, προσθέτει επίσης ότι «πρέπει να συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε τη δήλωση ΕΕ-Τουρκίας. Έχει δείξει ότι όταν και οι δύο πλευρές δεσμεύονται & καταβάλλουν προσπάθειες, μπορούν να επιτευχθούν σημαντικά αποτελέσματα. Οι αφίξεις διατηρήθηκαν χαμηλές & αυτό πρέπει να διατηρηθεί».

Οπως αναφέρει, έχουν αρχίσει να περιορίζουμε την παράνομη μετανάστευση. Οι αφίξεις έχουν υποχωρήσει σε αριθμούς πριν την προσφυγική κρίση. Στην Αν. Μεσόγειο έπεσαν κατά 97% μετά την κοινή Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας και κατά 77% στη Κεντρική Μεσόγειο σε σχέση με πέρσι.

Ο κ. Αβραμόπουλος ζητά από τα κράτη μέλη να προχωρήσουν μπροστά, τονίζοντας ότι «τα μονομερή μέτρα στο μεταναστευτικό, δεν είναι η απάντηση. Οι ευρωπαϊκές λύσεις είναι η απάντηση».

Οπως τονίζει, η απάντηση της Εε πρέπει να στηρίζεται στις βασικές ευρωπαϊκές αρχές της αλληλεγγύης, της υπευθυνότητας και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

https://twitter.com/EEAthina/status/1009724621082460166

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here