Με μπορντό γραβάτα ο Τσίπρας στο Ζάππειο: Η Ελλάδα επιστρέφει αποκλειστικά στους Ελληνες-Η σημερινή ιστορική μέρα ανήκει σε όσους χτυπήθηκαν από τη κρίση

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ TATΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Φορώντας μπορντό γραβάτα, εμφανίσθηκε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας στην εκδήλωση του Ζαππείου, κατά την κοινή συνεδρίαση των ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕλ, μετά την ιστορική συμφωνία στο Eurogroup για το ελληνικό χρέος.

«Τα στοιχήματα είναι για να τηρούνται», είπε ο ο κ. Τσίπρα καταχειροκροτούμενος αν και παραδέχθηκε ότι δεν αισθάνεται και τόσο άνετα.

Ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του, λέγοντας ότι η ιστορική αυτή ημέρα αφιερώνεται σε όσους υπέφεραν όλα αυτά 8 χρόνια της κρίσης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η συμφωνία αυτή δημιουργεί χώρο για στοχευμένες φοροελαφρύνσεις όλων όσων έφεραν το μεγάλο βάρος της κρίσης και κοινωνικές παρεμβάσεις.

Οπως τόνισε με τη συμφωνία, το χρέος καθίσταται βιώσιμο αφού μπορούμε πλέον αν το εξυπηρετούμε. Δημιουργείται επίσης «μαξιλάρι» και η χώρα μπορεί να εξυπηρετεί το χρέος για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι πρόκειται για καθαρή έξοδο και όχι για προληπτική πιστοληπτική γραμμή, όπως μας έλεγαν πολλοί, που αποτελεί μασκαρεμένο μνημόνιο.

Ο κύκλος των μνημονίων έλαβε τέλος, Θα έχουμε όπως κι άλλες χώρες εποπτεία με 4 αποστολές το χρόνο αντί δύο, όπως έγινε στις άλλες χώρες. Η εποπτεία αυτή δεν έχει καμία σχέση με τη μνημονιακή επιτροπεία. «Η Ελλάδα επιστρέφει αποκλειστικά στους Ελληνες», τόνισε.

Οι εξελίξεις αυτές έχουν ενοχλήσει την αντιπολίτευση και ιδίως τον κ. Μητσοτάκη, πρόσθεσε, που μάλιστα ζητά συζήτηση στη Βουλή. Δεν ξέρω τι έχει στο μυαλό του, αλλά και κάθε μέρα αν θέλει. «Ισως ισχύει ότι ο δολοφόνος γυρνά στο τόπο του εγκλήματος», πρόσθεσε. Και συμπλήρωσε πως τολμούν να  μιλούν οι εκπρόσωποι του παλαιού πολιτικού συστήματος που ευθύνεται για τη χρεοκοπία της χώρας.

Ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον κ. Καμμένος, είπε: Πάνο, μετά τον πρώτο πυλώνα, την έξοδο από τα μνημόνια, έχουμε ακόμη να φέρουμε σε πέρας και τον άλλο πυλώνα, να προωθήσουμε την κάθαρση και την δικαιοσύνη, έχουμε άλλους 15 μήνες για να το πετύχουμε», λέγοντας ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Σεπτέμβριο του 2019.

Ο κ. Τσίπρας αφού εξήγησε ότι ο κ. Τσακαλώτος που γύρισε άυπνος, τον παρακάλεσε να μην έρθει στην εκδήλωση για να ξεκουρασθεί, είπε ότι του έδωσε τιμητική άδεια αλλά αξίζει την τιμητική αναφορά για το έργο του, όπως και ο Χουλιαράκης και τα επιτελεία τους.

Στο τέλος ο κ. Τσίπρας έβγαλε τη  γραβάτα, λέγοντας ότι τίμησε το στοίχημα αλλά θα εξακολουθήσει να δίνει τις μάχες, χωρίς αυτή,με τη στολή εργασίας, όπως έκανε μέχρι τώρα.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here