Απαράδεκτη αντεθνική ενέργεια-Ομάδα Ελληναράδων ανακοίνωσε στο facebook την Παρασκευή ότι ανάρτησε σημαίες στην Ανθρωποφάς και άλλες 4 βραχονησίδες

Κι όμως, δημόσια και χωρίς να δώσουν λόγο σε κανέναν, μια ομάδα Ελληναράδων από τη Σάμο αποφάσισε με το έτσι θέλω να ασκήσει εξωτερική πολιτική, κάνοντας τουρ σε πέντε βραχονησίδες και αναρτώντας εκεί ελληνικές σημαίες. Μια από τις βραχονησίδες ήταν και η Ανθρωποφάς, από την οποία τώρα οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι την κατέβασαν δικοί τους κομμάντος.

Ιδού η ανάρτηση όπως έγινε στο faceook, στις 13 Απριλίου:

Πρόκειται για μια απαράδεκτη από κάθε άποψη ενέργεια, που θέτει σε άμεσο κίνδυνο την εθνική κυριαρχία, προκαλεί νέα ζητήματα γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο κι εκθέτει σε αμφισβήτηση κυριαρχικά μας δικαιώματα, χωρία κανέναν λόγο.

Οι συγκεκριμένοι κύριοι πρέπει να λογοδοτήσουν αμέσως για την ενέργεια τους, την οποία εξετέλεσαν χωρία να ρωτήσουν κανέναν. Ειναι εθνικά επικίνδυνοι.

«Ανεβάσαμε τη σημαία στη βραχονησίδα για τον Μπαλταδώρο»

«Το κάναμε για τον Γιώργο Μπαλταδώρο» είπε μιλώντας στο Star.gr. Όπως τόνισε, η παρέα των τριών ατόμων, θέλησε την περασμένη Παρασκευή – εκ μέρους όλων των Φούρνων – να τιμήσει τον ήρωα-σμηναγό που σκοτώθηκε την Πέμπτη 12 Απριλίου, όταν το Mirage που πιλόταρε συνετρίβη στο Αιγαίο.

Πρόσθεσε, μάλιστα: «Ρίξαμε και στεφάνι στη θάλασσα προς τιμήν του».

Ανέφερε ακόμα πως δεν έχει βάλει μόνο μία σημαία στον Μικρό Ανθρωποφάγο, αλλά συνολικά πέντε σε γύρω βραχονησίδες και νησάκια.

Την κατέβασαν την Κυριακή

Παράλληλα, διέψευσε κατηγορηματικά ότι Τούρκοι κομάντος ήταν αυτοί που κατέβασαν σημαία, όπως ισχυρίστηκαν ο υπουργός Εξωτερικών Μ. Τσαβουσουγλου και τουρκικά μέσα. «Όταν πήγαμε για να ανεβάσουμε τη σημαία είδα ένα γιοτ που έκανε βόλτες. Δεν του έδωσα σημασία. Ήταν κατασκοπευτικό πολιτικό σκάφος. Αυτοί την κατέβασαν την Κυριακή. Το Σάββατο που είχαμε πάει ήταν εκεί η σημαία» είπε.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here