Τόσκας: Αυξημένη η αστυνομική παρέμβαση στα Εξάρχεια

Η εγκληματικότητα βρέθηκε στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης, ανάμεσα στον αν. υπουργό, Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, ο οποίος χαρακτήρισε «απλά παραμύθια» αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι δεν γίνονται συλλήψεις, και τους βουλευτές ΝΔ, Μάξιμο Χαρακόπουλο και ΔΗΣΥ Εύη Χριστοφιλοπούλου, που κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι δείχνει ανοχή και δεν κάνει συλλήψεις για παραβατικές συμπεριφορές.

Με αιχμή τα Εξάρχεια, τον Ρουβίκωνα και τις πρόσφατες επιθέσεις κατά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη συμφωνία με την πΓΔΜ, και απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις των δύο βουλευτών σχετικά με την εγκληματικότητα, ο κ. Τόσκας απέρριψε τις αιτιάσεις για αύξηση της εγκληματικότητας και για ανοχή σε παραβατικές ομάδες.

«Κατά 28,3% αυξήθηκαν, την τελευταία τριετία, οι συλλήψεις. Παλαιότερα, οι μαζικές προσαγωγές γίνονταν χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο» είπε ο υπουργός, αντικρούοντας τα επιχειρήματα του κ. Χαρακόπουλου και υποστηρίζοντας ότι οι παραβατικές συμπεριφορές στα Εξάρχεια την τελευταία τριετία είναι μειωμένες σε σχέση με την προηγούμενη τριετία διακυβέρνησης της ΝΔ. «Μέχρι τον Μάιο του 2018 οι περιπολίες της ΔΙΑΣ στα Εξάρχεια είναι πολύ περισσότερες από όσες έγιναν τα προηγούμενα χρόνια. Έφθασαν τις 1037 και πρόσφατα είχαμε 11 συλλήψεις ατόμων για παραβατικές πράξεις, ενώ ήδη προφυλακίστηκαν οκτώ. Κανένα εμπόδιο στις αστυνομικές Αρχές δεν υπάρχει για να συνεχίζουν τη δουλειά τους σε μια περιοχή με συσσωρευμένα προβλήματα που εσείς δημιουργήσατε» υπογράμμισε ο κ. Τόσκας και πρόσθεσε: «Κάνετε πως δεν ξέρετε και εκπλήσσεστε. Να κοιτάξετε τη πλάτη σας και τα προβλήματα που φορτώσατε σε προβληματικές περιοχές. Οι επιθέσεις σε βάρος πολιτικών προσώπων μειώθηκαν κατά 13%, σε καταστήματα κατά 87% και σε τράπεζες κατά 57%. Οι συλλήψεις και οι προσαγωγές που έγιναν -όχι χωρίς λόγο, όπως γινόταν παλιά- ήταν αυξημένες κατά 28% και έφθασαν τις 123 οι προσαγωγές. Οι ισχυρισμοί για αύξηση της εγκληματικότητας δεν έχουν σχέση με τη πραγματικότητα. Οι αστυνομικοί δεν έχουν κανένα εμπόδιο στο έργο τους από τη φυσική τους ηγεσία».

Από την πλευρά του ο κ. Χαρακοπουλος χαρακτήρισε «αχίλλειο πτέρνα» του υπουργού τα Εξάρχεια, «περιοχή όπου η εγκληματικότητα χτυπά κόκκινο». Μίλησε για «επιστολή κόλαφο 400 κατοίκων των Εξαρχείων που φοβούνται πλέον για τη ζωή τους και καταγγέλλουν ότι το κράτος αποχωρεί από την περιοχή, την ίδια ώρα που λαμβάνουν χώρα εμπόριο και χρήση ναρκωτικών, ληστείες, πορνεία, βανδαλισμοί, επιθέσεις και καταλήψεις».

«Διαλύσατε την ομάδα των δικυκλιστών γιατί το αξίωσε η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ για να μη δυσαρεστήσετε τους… Ρουβίκωνες. Κυβερνάτε 3,5 χρόνια. Δεν έχετε το ακαταλόγιστο. Δεν πείθετε κανέναν ότι είναι καλύτερα τα πράγματα σήμερα. Εμείς δεν υποστηρίζουμε ότι ήταν καλή η κατάσταση. Δεν ήταν όμως και σε αυτά τα χάλια που με τις δικές σας πολιτικές δημιουργήσατε, γιατί χαϊδεύετε τους Ρουβίκωνες, τα δικά σας παιδιά, όπως λέτε» υποστήριξε ο βουλευτής της ΝΔ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here