Βόλος: Σε δίκη 3 μαθητές που φέρονται να βίαζαν 10χρονο συμμαθητή τους

Σε δίκη παραπέμπονται τρεις μαθητές στον Βόλο, οι οποίοι φέρονται να κακοποίησαν 10χρονο αγόρι στις τουαλέτες του σχολείου. Το φρικτό περιστατικό είχε γίνει γνωστό τον Οκτώβριο του 2016, όταν ο πατριός του 10χρονου κατήγγειλε ότι το παιδί είχε πέσει επανειλημμένως θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τους τρεις μαθητές, εν ώρα διαλείμματος.

Σε δίκη παραπέμπονται ο διευθυντής και δέκα δάσκαλοι του σχολείου για ελλιπή επιτήρηση καθώς και οι μαθητές των τριών κατηγορουμένων μαθητών.

Η  Εισαγγελία Βόλου διέταξε να διενεργηθεί με απόλυτη μυστικότητα προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση. Μετά την ολοκλήρωση της ανάκρισης, απαγγέλθηκαν εναντίον των τριών μαθητών κατηγορίες και παραπέμπονται να δικαστούν στο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Βόλου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, η δίκη στο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Βόλου προσδιορίστηκε να συζητηθεί στις 25 Ιανουαρίου 2018, με τους τρεις μαθητές, δύο αγόρια και ένα κορίτσι, να αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες του βιασμού από κοινού κατ’ εξακολούθηση και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, αδικήματα που τελέστηκαν από τον Σεπτέμβριο του 2016 έως και τον Οκτώβριο του 2016.

 Οι μαθητές φέρονται να κακοποιούσαν τον συμμαθητή τους δένοντάς του τα χέρια, ώστε να μην μπορεί να αντιδράσει, και φιμώνοντάς τον για να μην μπορεί να καλέσει και σε βοήθεια.

Στη δικογραφία της υπόθεσης περιλαμβάνεται όλο το υλικό που προέκυψε από την προανάκριση, οι ιατροδικαστικές εκθέσεις, οι ψυχιατρικές εκτιμήσεις, οι εκθέσεις αυτοψίας και κοινωνικής έρευνας, αλλά και πλήθος γνωματεύσεων και εγγράφων.

 Επισημαίνεται ότι όλο αυτό το διάστημα οι συγκεκριμένοι μαθητές παρακολουθούνται από παιδοψυχολόγους.

Κατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση, είναι και οι εκπαιδευτικοί των μαθητών και οι γονείς των τριών παιδιών.

Συγκεκριμένα, κατηγορούμενοι είναι δέκα δάσκαλοι, ανάμεσά τους και ο διευθυντής του σχολείου, που, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, κατά τους χρόνους τέλεσης των πράξεων παρενέβησαν το καθήκον της επιτήρησης των μαθητών, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρό ενδεχόμενο για τη διάπραξη των έκνομων πράξεων κατά τις ώρες των διαλειμμάτων.

Στις 14 Μαρτίου 2018 οι δάσκαλοι θα δικαστούν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, κατηγορούμενοι για έκθεση ανήλικου μαθητή σε κίνδυνο κατ’ εξακολούθηση.

Μέχρι ώρας, εναντίον των δασκάλων δεν έχει επιβληθεί κάποιο πειθαρχικό μέτρο, καθώς αναμένεται πρώτα να ολοκληρωθεί η υπόθεση σε ποινικό επίπεδο.

Στις 9 Νοεμβρίου 2018 αντίστοιχα θα δικαστούν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου οι γονείς των μαθητών που κατηγορούνται ότι κακοποιούσαν τον 10χρονο, οι οποίοι αντιμετωπίζουν το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση.

 

Πηγή: taxydromos

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here