Του Αλέξανδρου Ασωνίτη
 
           Συγγραφέα,
          συντονιστή της σχολής σεμιναρίων «Ανοιχτή Τέχνη»,       info@anoixtitexni.gr   www.anoixtitexni.gr
 
 
      Όση καλή διάθεση κι αν έχει κάποιος, μένει ενεός μπροστά στις επιλογές της κυβέρνησης. Οι Σκοπιανοί μας εμπαίζουν  και μας προσβάλλουν απροσχημάτιστα, και πρωθυπουργός και ΥΠΕΞ συνεχίζoυν τις διαπραγματεύσεις απτόητοι σαν να μην έχουν ίχνος τακτικής, στρατηγικής αλλά και αξιοπρέπειας.
   Τι περιμένουμε να κερδίσουμε απ’ την συμφωνία; Γιατί  απασχολούμε την διεθνή κοινότητα μ’ ένα πρόβλημα, που δεν λύσαμε λόγω της αβελτηρίας και της ανικανότητάς μας, αλλά  και μπορούμε να χειρισθούμε μόνοι μας δείχνοντας απλή αποφασιστικότητα και απαιτώντας απάλειψη του ονόματος Μακεδονία πριν ό,τιδήποτε άλλο;
    Γιατί σπαταλάμε αναίτια τις όποιες δυνατότητές μας,  αντί να δώσουμε διεθνώς την μέγιστη δυνατή έμφαση στους 2 αιχμάλωτους απ’ την Τουρκία στρατιώτες μας, στις παραβιάσεις και στην τουρκική επεκτατικότητα  σε Αιγαίο και Κύπρο, στην ανακήρυξη της ΑΟΖ μας,  στην προστασία της κυπριακής ΑΟΖ; Ειδικά μάλιστα αφού, λόγω των μνημονίων, καταντήσαμε διεθνής περίγελως επί σειρά ετών, ενώ χρωστάμε 350 δις που μας ανάγκασαν να δανειστούμε. Τα ερωτήματα δεν απασχολούν την κυβέρνηση, τον πολιτικό κόσμο και την πλειοψηφία των ΜΜΕ, ενώ πάντα καιροφυλακτεί η  νεοναζιστική απειλή της χρυσής αυγής.
         Αντίθετα, η κυβέρνηση παρακαλάει τους Σκοπιανούς για συμφωνία κάνοντας συνεχείς υποχωρήσεις. Τι συζητάνε τόσους μήνες, γιατί διασύρουν την χώρα διεθνώς; Έπρεπε να ακουσθεί η «Μακεδονία του ΄Ιλιντεν» για να δηλώσει η κυβέρνηση ότι απαιτεί (τρόπος του λέγειν) ονομασία για συνολική χρήση και αναθεώρηση Συντάγματος. Πού είναι η σοβαρότητα κι η υπευθυνότητα για τόσο σοβαρά θέματα;
     Το όνομα της Μακεδονίας θα σωθεί για μας, αν σωθεί, μόνο απ’ την απληστία των Σκοπιανών που θέλουν απ’ τους εύκαμπτους πολιτικούς μας μόνο το «Δημοκρατία της Μακεδονίας»,  έχοντας τους τελευταίους 5 μήνες βομβαρδίσει την διεθνή κοινή γνώμη με όλα τα υπόλοιπα: μακεδονική ταυτότητα, λαός, έθνος, γλώσσα κλπ. «Βόρεια Μακεδονία» υποτίθεται ότι αποδέχθηκαν, κι ο Ζάεφ μόλις προχθές μίλησε για Μακεδονική γλώσσα και Μακεδονία. ΄Ετσι ακριβώς θα τηρήσουν την όποια συμφωνία, και μας το λένε ευθέως.
      Ωστόσο, Τσίπρας και Κοτζιάς επιμένουν να ταπεινώνουν την χώρα και να παρακαλάνε. Δίνοντας ταυτόχρονα το σύνθημα για λοιδορία των επικείμενων συλλαλητηρίων, της έσχατης άμυνας του λαού. Γιατί η κυβέρνηση δεν κάνει δημοψήφισμα, όπως οι Σκοπιανοί που μας διδάσκουν και δημοκρατία, εκτός από την επιτυχημένη στρατηγική τους για την οριστική κατοχή των κλοπιμαίων τους.
        Άρχισαν λοιπόν οι λοιδορίες για τα συλλαλητήρια, Μακεδονομάχοι κλπ. Κι αν οι Μακεδονομάχοι ανταποδώσουν με  Σκοπιανοτσολιάδες ή Συριζοτσολιάδες ή whatever που θα ‘λεγε ο Μπουτάρης,επόμενος υπουργός εξωτερικών του Σύριζα ίσως, τι θα γίνει; Αυτός είναι ο διάλογος;
   Η κυβέρνηση  με τις ατέρμονες συζητήσεις επιδιώκει βέβαια την κούραση του λαού, όπως με το Κυπριακό, για την αποδοχή της συμφωνίας που ετοιμάζει, χωρίς καμμία ουσιαστική και τυπική νομιμοποίηση. Δεν εκλέχτηκε γι’ αυτό, δεν είχε στο πρόγραμμά της την πάση υποχωρήσει συμφωνία-δώρο στους Σκοπιανούς.
     Περιφρονεί  τον λαό, όπως έκανε με το δημοψήφισμα με το μνημόνιο, κι ετοιμάζεται να παραδώσει το όνομα της Μακεδονίας στους Μακεδόνες που επαναστάτησαν κατά των Τούρκων για την Μακεδονία τους δέκα ολόκληρες μέρες σφάζοντας Έλληνες αμάχους. Μόλις εμφανίσθηκαν τα τούρκικα φουσάτα, παραδόθηκαν. Τι έκαναν στους βαλκανικούς και στους παγκόσμιους, ρωτήστε τους έλληνες υποστηρικτές τους.
     Η κυβέρνηση δεν περιφρονεί όμως τους πάτρωνές μας και κάνει όλα τους τα θελήματα. Δεν εννοώ τους Ευρωπαίους που μας απομυζούν, ειδικά οι Γερμανοί –ένας ακόμη λόγος να σταμάτησουμε την συζητήσεις αφού ενδιαφέρονται οι Γερμανοί, ένοχοι για την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και της αιματοχυσίας που ακολούθησε (μαζί με τις ευθύνες των επι μέρους εθνοτήτων της, φυσικά).
    Η κυβέρνηση έκανε λοιπόν ένα ακόμα θέλημα στους ουσιαστικούς κυβερνήτες της Ελλάδας, στην Εκκλησία. Αποδέχεται την ύπαρξη μακεδονικής γλώσσας (κι ας αφήσει ο Κοτζιάς τις μισές αλήθειες για τον ΟΗΕ), με αντάλλαγμα η σχισματική εκκλησία των Σκοπίων να επανέλθει στο Φανάρι και να αφαιρέσει το Μακεδονική απ’ την ονομασία της! Ασύλληπτης δουλοπρέπειας κίνηση. Αλλά οι Σκοπιανοί το διαψεύδουν κι αυτό, κι η ελληνική κυβέρνηση ενημερώνει τον λαό δια της σιωπής της.
      :Αλλά το λεγόμενο Πατριαρχείο δεν αρκείται στα ψίχουλα αυτά. Διοικεί, με τις κατά τόπους «ελληνορθόδοξες» εκκλησίες, όλη μας την ομογένεια σε ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Γερεμανία, παντού. Δεν υπάρχει ελληνική πολιτεία, υπάρχει το Φανάρι με τους Καρλούτσους, αυτοί διοικούν εκατομμύρια έλληνες παγκοσμίως. Και υπόδουλοι στην Εκκλησία, και υπηρέτες της. Για ποια ανεξάρτητη Ελλάδα μιλάμε δύο αιώνες τώρα; Κι ο σεβαστός Οικουμενικός Πατριάρχης γιατί ζητάει την παραίτηση του Αμερικής Δημήτριου, τι συμβαίνει, τι σκάνδαλα θέλει να καλύψει, ασχολείται καθόλου η ελληνική πολιτεία ή δεν της πέφτει λόγος;
    Τέλος, ο  κ. Κοτζιάς παρακαλείται θερμά να μας εξηγήσει, ποιο είναι το εθνικό συμφέρον της Ελάδας από την επικείμενη συμφωνία και γιατί κινδυνεύει η σταθερότητα των Δυτικών Βαλκανίων από την ονομασία Φύρομ καί όχι από την κλοπή του ονόματος Μακεδονίας και την επεκτατικότητα των συμπλεγματικών της Φύρομ και της Αλβανίας. Ευτυχώς οι Βούλγαροι φαίνεται να έχουν βάλει μυαλό μετά την συνεργασία τους με τους ναζί, για την οποία όχι μόνο δεν τιμωρήθηκαν αλλά ανταμοίφθηκαν από την ΕΣΣΔ και το παγκόσμιο κομμουνιστικό κίνημα.
        Που, μην ξεχνάμε, έχει θέσει, στο στόχαστρο την Μακεδονία από τις αρχές του 20 αιώνα και οι Τσίπρας-Κοτζιάς, σαν καλά παιδιά του κομμουνιστικού κατηχητικού και των αντίστοιχων Καντιότηδων, θέλουν να τιμήσουν τα πρώτα και τους καθοδηγητάδες τους. Δυστυχώς.
 
    ΥΓ: Θλίψη για όσα συμβαίνουν στην Νικαράγουα, δεκάδες νεκροί σε (υποκινούμενες;) διαδηλώσεις, και τον Ορτέγα που στήριξε η Ελλάδα (Α. Παπανδρέου) και όλοι μας:  άλλα έδειχνε η νιότη του.
      Αηδία για τον Ιγκλέσιας, την γυναίκα του και όλους τους «αριστερούς» Ποντέμος. Μόνο 600 χιλιάδες ευρώ (200 εκατ, δραχμές) η βίλα των νέων Τσαουσέσκου που θα αλλάξουν την Ευρώπη. Και πιο εξοργιστικά τα εμετικά λόγια τους: «Γνωρίζουμε πως πολλές ισπανικές οικογένειες, ακόμη και με δύο μισθούς στο σπίτι, δεν είναι σε θέση να αποπληρώνουν ένα τέτοιο στεγαστικό, και γι’ αυτό εμείς θεωρούμε πως είναι κεφαλαιώδους σημασία να υπερασπιζόμαστε τους αξιοπρεπείς μισθούς για όλους και όλες».  Αηδία και οργή. Κι ο κ. Τσίπρας, που έφερε εδώ τον κ. Ιγκλέσιας και πανηγύριζαν, τον υπερασπίστηκε μιλώντας για λαϊκισμό, δεν γνωρίζω αν ευθυγραμμίστηκαν μαζί του οι ούλτρα προοδευτικοί των ΜΜΕ κι ο εσμός των εθνομηδενιστών. Ποτέ δεν είναι αργά για βίλλες, νεωτεριστές σύντροφοι.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here