Συγγραφέα,
          συντονιστή της σχολής σεμιναρίων «Ανοιχτή Τέχνη»,    info@anoixtitexni.grwww.anoixtitexni.gr
 
 
      Ή ο κατακτητής κι ο χαρούμενος  δούλος του Μακάρι όσες ενστάσεις και φόβοι έχουν διατυπωθεί για την επίσκεψη Εντρογάν να αποδειχθούν άστοχοι και ηλιθιότητες. Μακάρι. Θα είναι μια πολύ ευχάριστη εξέλιξη. Θα βγάλουμε συμπεράσματα από τις δημόσιες δηλώσεις και την επίσκεψή του στην Θράκη, που αργά αλλά μεθοδικά το Αθηναϊκό κράτος παραχωρεί στην Τουρκία, όπως έκανε με την Ανατολική Θράκη. Εκεί έφυγε μόνος του ο στρατός μας χωρίς να ηττηθεί από τον τουρκικό,  ενώ τώρα έχει, όσο να’ ναι, έχει δικαιολογία: το πιέζει η Τουρκία, η ευνοούμενη φίλη της Δύσης αλλά και των Μαρξ, Λένιν, Τρότσκι και λοιπών, πλην της Λούξεμπουργκ.
    Μέχρι να αποδειχθούν γελοιότητες όσα θα πούμε, δικαιούμαστε να ρωτήσουμε, για ποιο λόγο η κυβέρνηση προσκάλεσε τον Ερντογάν, εξωραϊζοντάς τον,  όταν αυτός με τις αντιφατικές κινήσεις του φαίνεται να χάνει όλους τους στόχους του, όταν έχει επιβάλλει ένα διακτατορικό καθεστώς στην χώρα του (ας λύσουν όμως μόνοι τους οι Τούρκοι το θέμα, αν φυσικά τους ενδιαφέρει), όταν επιμένει στην παράνομη κατοχή του 37% της Κύπρου, όταν αμφισβητείτα ελληνικά διεθνή δικαιώματα στο Αιγαίο, θάλασσα κι αέρα, όταν εξαφάνισε την ελληνική μειονότητα, τους αυτόχθονες, δηλαδή σε Κωνσταντινούπολη, Ίμβρο, Τένεδο, όταν απειλεί με αναθεώρηση της Λωζάννης κι εμείς, λόγω του συνδρόμου της ήττας,  δεν ανταπαντάμε με των Σεβρών, όταν χτίζει δικά του υποβρύχια, φρεγάτες πυρηνικά εργοστάσια (κάτι που θα έπρεπε να είχε κάνει η Ελλάδα απ’ το 1974, αν οι τιτάνες της πεντάρας Παπανδρέου και Καραμαλής ήταν κάτι παραπάνω από απλοί κομματάρχες κι είχαν την πολιτική ευφυϊα και τόλμη του Τάσου Παπαδόπουλου, του μόνο σοβαρού μεταπολεμικού  ηγέτη του ελληνισμού,  που με μια του κίνηση, ανακήρυξη ΑΟΖ –«μας οδηγείς σε πόλεμο με την Τουρκία», εξανίστατο η Ντόρα Μητσοτάκη, κι έτσι έγινε- ισχυροποίησε την Κυπριακή Δημοκρατία και υποχρέωσε την κατοχική Τουρκία  σε τεράστια διπλωματική ήττα). 
          Όταν η Τουρκία, το συνονθύλευμα εθνοτήτων,  αρνείται  τις γενοκτονίες Αρμενίων, Ελλήνων, Ασσυρίων, αρνείται την αυτονομία των Κούρδων, όταν στήριξε τον ναζισμό με την ουδετερότητά της,  όταν στήριξε τον Ισις, κι ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.
   Γιατί λοιπόν προσκάλεσαν τον Ερντογάν, όταν, δυστυχώς, ο πρωθυπουργός μας έιναι παιδάκι του νηπιαγωγείου μπροστά του, όπως κι όλοι οι σημερινοί πολιτικοί μας, όταν είμαστε υπόδουλοι στο Μνημόνιο κια στην μόνιμη σύμμαχο των Τούρκων Γερμανία, όταν δεν εφαρμόζουμε το διεθνές δίκαιο στα 12 μίλια λόγω του κάζους μπέλι που μας απειλεί η Τουρκία. Γιατί δεν θέσαμε ως όρο την ανάκλησή του για να τον καλέσουμε, γιατί δεν ζητάμε διεθνή διάσκεψη για το προσφυγικό που έχει μετατρέψει τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου σε στρατόπεδα προσφύγων και το Αθηναϊκό κράτος αδιαφορεί σαν να θέλει να ξεφορτωθεί τα νησιά απ’ την επικράτειά της; Πότε η τούρκικη επειθετικότητα αντιμετωπίσθηκε με συνομιλίες και πόσα «μέα κούλπα» πρέπει να αναφωνήσουν οι ηγέτες μας; Τι περιμένουμε;
   Απάντηση μπορεί να υπάρχει μόνο στην δίωρη και πλέον συνάντηση, με τον σύμβουλο ασφαλείας του Τραμπ, του Κοτζιά που κινδυνεύει να πάθει ό,τι και το έξυπνο πουλί, να πιαστεί απ’ την μύτη και να ταπεινωθεί, αλλά η Ελλάδα θα υποστεί τις συνέπειες. Ούτε είναι ευοίωνη η επαναπρόσληψη του Ροζάκη στο ΥΠΕΞ, που ήδη αμφισβήτησε το δικαίωμα της Ελλάδος για την ΑΟΖ. Φαίνεται πως ο Κοτζιάς ακολουθεί σχέδιο ή εντολές που του δόθηκαν ή συμφώνησε. Γι’ αυτό δεν αντιδράμε στις κατεδαφίσεις ελληνικών σπιτιών της μειονότητας στην Αλβανία και συζητάμε με την αίφνης ανανήψασα Φύρομ που ο Μπουτάρης και κάποιοι ρέκτες Συριζαίοι αποκαλούν Μακεδονία.
    Δεδομένου ότι, δυστυχώς, ο πρωθυπουργός και το κόμμα του θεωρούν ότι  εξωτερική πολιτική είναι τα παλιομοδότικα φληναφήματα του μαρξισμού, συνάγεται ότι όλα τα χειρίζεται μόνος του ο Κοτζιάς με κάποια τυπική  έγκριση του προϊσταμένου του πρωθυπουργού.
    Αλλά υπόλογη μαζί με την ελληνική ηγεσία είναι κι η ελληνική κοινωνία που βροντοφωνάζει τις επιλογές της. Διαδηλώσεις  χθες  για τον Κορκονέα (ουσιαστικό πρωθυπουργό της χώρας μαζί με τον δασάρχη της Δούρου, γιατί αν δεν έιχε εκτονωθεί ένα πληθωρικό κύμα αντίδρασης με την φριχτή δολοφονία Γρηγορόπουλου, μνημόνιο δεν θα πέρναγε), βανδαλισμοί με τεράστιο συμβολισμό των αγαλμάτων των εκπροσώπων της πολιτικής και πνευματικής ανεξαρτησίας μας  Κοραή και Καποδίστρια,  κια καμμία, απολύτως καμμία  αντίδραση για τον Ερντογάν κι ό,τι εκπροσωπεί. Η ελληνική πολιτεία συλλαμβάνει τους Κύπριους που διαμαρτύρονταν για την άφιξη Ερντογάν, αλλά αφήνει επί δεκαετίες ασύλληπτους τους τραμπούκους να καταστρέφουν την Αθήνα και να τρομοκρατούν όλη την Αθήνα σαν νέοι εκοφίτες και νέα ΕΡΕ.  Κι όλοι μαζί συνεχίζουμε τον εμφύλιο, τον πανηγύρι των ηλιθίων. Ποιος θα μας άρει στα σοβαρά;
   Αντί για ένα νέο μέα κούλπα μήπως θα έπρεπε να διδαχθούμε (τηρουμένων των αναλογιών βέβαια) από το Ισραήλ ώς προς την αμυντική θωράκιση διπλωματική και στρατιωτική, όχι την επιθετική; Μήπως θα έπρεπε να πούμε σε οποινδήποτε Τούρκο επίσημο, ότι μόνο αν οι ελληνικές μειονότητες στην τουρκία αυξηθούν στα ποσοστά που αυξήθηκε η μουσουλμανική (κι όχι τουρκική σύμφωνα με την Λωζάννη, ο  Παπάγος δέχτηκε να ονομασθεί τουρκική για νατοϊκούς λόγους), θα τους επιτρέψουμε να πάνε επίσκεψη  στην Θράκη;
   Μακάρι όλα αυτά να έιναι λάθος. Ζητάω συγγνώμη από τώρα. Και επικροτώ, απ’ ό,τι διαβάζω τώρα, την στάση του προέδρου της Δημοκρατίας απέναντι στον δικτατορίσκο της Τουρκίας.
Γιατί γίνεται η επίσκεψη;
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here