Νέο ρεκόρ για Αegean Airlines-Ξεπέρασε τους 13 εκ. επιβάτες

Νέο ιστορικό ρεκόρ με τη μεταφορά συνολικά 13,2 εκατ. επιβατών μέσα στο 2017 πέτυχε η ελληνική αεροπορική εταιρεία Aegean Airlines. H επιβατική κίνηση της Aegean και της Olympic Air το 2017 αυξήθηκε κατά 6% σε σχέση με το 2016, ξεπερνώντας για πρώτη φορά στην ιστορία της τα 13 εκατομμύρια επιβάτες.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η εταιρεία, στο σύνολο της περσινής χρονιάς η επιβατική της κίνηση κατέγραψε ιστορικό ρεκόρ, καθώς μεταφέρθηκαν 13,2 εκ. επιβάτες, 750 χιλιάδες περισσότεροι από το προηγούμενο έτος.

Σημειώνεται, ότι η αύξηση της κίνησης προέρχεται εξολοκλήρου από τη βελτιωμένη αξιοποίηση του δικτύου της, δεδομένου ότι ο αριθμός των πτήσεων που εκτελέστηκαν το 2017, δεν ήταν αυξημένος σε σχέση με το 2016.

Στο δίκτυο εξωτερικού, που συνεχίζει να αποτελεί τον κύριο μοχλό ανάπτυξης της Aegean, η συνολική κίνηση ανήλθε σε 7,3 εκ. επιβάτες, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 9%. Ανοδική πορεία παρουσίασε ωστόσο και η κίνηση εσωτερικού, παρά τον αυξημένο αριθμό ανταγωνιστών, με 5,9 εκ. επιβάτες από 5,7 εκ. το 2016, ως αποτέλεσμα των ελκυστικών και τακτικών προσφορών ναύλων, που οδήγησαν σε υψηλότερες πληρότητες.

«Το 2017 έκλεισε με θετικές επιδόσεις, πετυχαίνοντας τους βασικούς ποσοτικούς αλλά και ποιοτικούς στόχους που είχαμε θέσει για τη χρονιά», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean κ. Δημήτρης Γερογιάννης και πρόσθεσε: «Αξιοποιήσαμε αποτελεσματικότερα το στόλο μας, πετυχαίνοντας ιστορικά υψηλές πληρότητες. Ενισχύσαμε τη θέση μας στο βασικό μας κόμβο της Αθήνας, συμβάλλοντας για άλλη μια φορά στην ανάπτυξή της. Ταυτόχρονα, συνεχίσαμε την προβολή προϊόντων και προορισμών στις πτήσεις μας. Ξεκινάμε το 2018 προγραμματίζοντας 18 νέους προορισμούς και συνολικά 700 χιλ. επιπλέον θέσεις. Η καλύτερη αξιοποίηση των μηνών του χειμώνα είναι ο κοινός στόχος, στον οποίο φορείς, αεροδρόμια και πολιτεία οφείλουμε να επενδύσουμε με τις κατάλληλες πολιτικές και προϊόντα για να δώσουμε στέρεα βάση στις απαραίτητες επενδύσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της χώρας».

Η ενίσχυση του δικτύου της Αθήνας, αποτέλεσε, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, το κύριο πεδίο επένδυσης για ακόμη μια χρονιά. Συγκεκριμένα, η επιβατική κίνηση εξωτερικού αυξήθηκε κατά 15 %, ενώ το σύνολο της κίνησης από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) παρουσίασε αύξηση 9% με την Aegean να ξεπερνά για πρώτη φορά τους 10 εκ. επιβάτες, συμβάλλοντας έτσι καθοριστικά στην κίνηση και του αεροδρομίου της Αθήνας.

Το 2017 η Aegean πέτυχε ιστορικά υψηλούς συντελεστές πληρότητας, ως απόρροια της επιτυχημένης εμπορικής πολιτικής και διαχείρισης του δικτύου της. Συγκεκριμένα, ο συντελεστής πληρότητας στο σύνολο του δικτύου εσωτερικού και εξωτερικού ανήλθε σε 83%, από 77% το προηγούμενο έτος.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here