Στ. Καπάκος(Γ.Γ. ΕΣΗΕΑ): Στην αρμοδιότητα δικαστών και αστυνομικών το Μακελειό

Το «Μακελειό» δεν πρέπει κυρίως να εμπίπτει στην αρμοδιότητα της ΕΣΗΕΑ αφού δεν συνιστά ενημέρωση αλλά ύβρη της ενημέρωσης, δηλώνει ο γραμματέας της ΕΣΗΕΑ, Σταύρος Καπάκος προσθέτοντας ότι ανήκει στην αρμοδιότητα των δικαστικών και αστυνομικών αρχών.

Ολη η δήλωση Στ.Καπάκου για το Μακελειό

Αποτελεί ασφαλώς θετικό γεγονός η αντίδραση ορισμένων ευαισθητοποιημένων γυναικών με στόχο την ενίσχυση της διαρκούς προσπάθειας να τεθούν όρια στην ασυδοσία ορισμένων εντύπων, τα οποία υποτίθεται οτι υπηρετούν την ενημέρωση ενώ στην πραγματικότητα την ευτελίζουν καθημερινά.

Έχω την γνώμη οτι το «Μακελειό» δεν πρέπει κυρίως να εμπίπτει στην αρμοδιότητα της ΕΣΗΕΑ αφού δεν συνιστά ενημέρωση αλλά ύβρη της ενημέρωσης. Δεν συνιστά ούτε ένδειξη λειτουργίας του πλουραλισμού.

Κανείς άνθρωπος της ενημέρωσης, ούτε υπό καθεστώς ανέχειας, δεν μπορεί να στηρίζει την βαρβαρότητα των μακελεμένων μυαλών. Το χρέος της επαγρύπνησης και της αποδοκιμασίας σε οτι ευτελίζει τις θεμελιώδεις δημοκρατικές και ανθρώπινες αξίες πρέπει να είναι διαρκές και πάντως όχι επιλεκτικό.

Η αρμοδιότητα αντιμετώπισης των ρυπαρών δημοσιευμάτων ακραίου κιτρινισμού ανήκει κατά κύριο λόγο στις δικαστικές και τις αστυνομικές αρχές.

Σταύρος Καπάκος
Γενικός Γραμματέας ΔΣ ΕΣΗΕΑ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here