Αναστασία Φιόρη Μεταλληνού: Το Αστεροσκοπείο τρέχει για το κλίμα

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΙΟΥΣΗ

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών «τρέχει» την Κυριακή για την Κλιματική Αλλαγή στον «ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΑΘΗΝΑΣ 2019» Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών συμμετέχει με ομάδα 50 δρομέων αποτελούμενη από ερευνητές, επιστημονικό προσωπικό και υπαλλήλους από τα τρία Ινστιτούτα του ΕΑΑ. Μιλάμε με την αστροφυσικό Αναστασία Φιόρη Μεταλληνού.
-Με επικεφαλής τον πρόεδρο; 
Ο κ. Πλειώνης κάνει εδώ και καιρό σκληρές προπονήσεις και ακολουθούμε το παράδειγμά του. Σκοπός μας να ευαισθητοποιήσουμε πολίτες και πολιτικούς για την Κλιματική Αλλαγή και την ανάγκη να ληφθούν μέτρα για την απομείωση των δραματικών αποτελεσμάτων της.
-Τι μήνυμα στέλνετε;
Στέλνουμε μήνυμα για την αναγκαιότητα ατομικής και

συλλογικής δράσης με στόχο την αναγκαία αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου που χρησιμοποιεί αλόγιστα τους φυσικούς πόρους του πλανήτη, αποτέλεσμα του οποίου είναι και η αύξηση των θερμοκηπικών αερίων και η συνεπακόλουθη Κλιματική Αλλαγή. 

-Συλλογική η ευθύνη;

Η προσπάθεια αυτή εξαρτάται από όλους και από τον καθένα ξεχωριστά, τόσο με αλλαγή ατομικών συμπεριφορών όσο και με επιστημονικές, κοινωνικές και πολιτικές παρεμβάσεις. 

-Το σύνθημά σας;

Θέλοντας λοιπόν να ενισχύσουμε τις δράσεις ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και αφύπνισης του κοινού, αποφασίσαμε να συμμετέχουμε μαζικά στον «ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΑΘΗΝΑΣ 2019» με σύνθημα: «Πρωτοβουλία για την Κλιματική Αλλαγή».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here