Μετά το ΝΑΤΟ και τους Γερμανούς, πανηγυρίζει και ο Σόρος

Ο Τζορτζ  Σόρος, ορκισμένος εχθρός της Ρωσίας και «χορηγός» της παγκοσμιοποίησης και 300 μη κυβερνητικών οργανώσεων,  σε άρθρο του στους New York Times με τίτλο «Στα Βαλκάνια, μια ευκαιρία να σταθεροποιηθεί η Ευρώπη», δηλώνει τη χαρά του για τη συμφωνία και την «οικονομική ένωση» που διαβλέπει, ώστε η fYROM να πάψει να ειναι αποκλεισμένη απο το Αιγαίο.

Γράφει ότι η επίλυση της διένεξης της πΓΔΜ με την Ελλάδα «αποτελεί μια ιστορική ευκαιρία,στα Βαλκάνια, να σταθεροποιηθεί η Ευρώπη. Τόσο η Ευρώπη όσο και οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να γίνουν ενθουσιώδεις υποστηρικτές αυτής της οικονομικής ένωσης στα Βαλκάνια (;;;;;!!!!)  Θα είναι μια χαλαρή ένωση κρατών ενωμένων από το ελεύθερο εμπόριο και την κυκλοφορία ανθρώπων και αγαθών, όπως ήταν η Ευρωπαϊκή Ένωση τις πρώτες ημέρες της. Η αυξανόμενη ευημερία και συνοχή μεταξύ των βαλκανικών αυτών κρατών θα τα καταστήσει λιγότερο ευάλωτα στις οικονομικές, διπλωματικές ή στρατιωτικές επιρροές του Πεκίνου, της Άγκυρας ή της Μόσχας».

«Οι συνέπειες της αδράνειας (εννοεί αν δεν λυνόταν το ονοιματολογικό και δεν εντασσόταν η FYROM στο ΝΑΤΟ) θα ήταν σκληρές. Αν οι δυτικές δυνάμεις δεν διατηρήσουν τις χώρες των Βαλκανίων στην οδό της τοπικής συνεργασίας και της ενδεχόμενης ένταξης στην ΕΕ, τα κράτη αυτά θα σπρωχτούν και ενδεχομένως θα διαιρεθούν στις σφαίρες επιρροής της Ρωσίας, της Τουρκίας και της Κίνας, ουσιαστικά βαλκανοποιώντας για μια ακόμη φορά τα Βαλκάνια».
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here