Για να βάλουμε οριστικά ένα τέλος στο νόμο της σιωπής…”

 

Του ΑΝΤΩΝΗ ΣΚΟΡΔΙΛΗ

Το κάλεσμα απευθύνουν από κοινού η Κίνηση Χειραφέτησης Αναπήρων Μηδενική Ανοχή και η Κίνηση Καλλιτεχνών με αναπηρία. Απευθύνεται “από βάθους καρδιάς” σε όλους τους ανθρώπους με αναπηρία που αρνούνται να κάνουν έστω και την παραμικρή έκπτωση στην αξιοπρέπειά τους. Τους ζητείται να κάνουν αισθητή τη παρουσία τους το πρωί στο Εφετείο Αθηνών (όπου ο σκηνοθέτης Αντώνης Ρέλλας καταθέτει τα τεκμήρια της μηδενικής ανοχής απέναντι στο ναζιστικό άγος) με στόχο “να βάλουμε οριστικά ένα τέλος στο νόμο της σιωπής που έχει επιβληθεί στο χώρο της αναπηρίας αναφορικά με τις διαχρονικές ασκήσεις ναζιστικής βίας κατά των αναπήρων και λοιπών ευάλωτων κοινωνικών ομάδων”.

Το σπουδαίο αυτό κάλεσμα “μνήμης και ευθύνης” συνοδεύεται από ένα ωραιότατο μήνυμα που αξίζει τον κόπο “να δείτε και ακούσετε” όσοι και όσες μοιράζεστε την ανάγκη να δοθεί ένα τέλος στο ναζιστικό άγος που ταλάνισε τη χώρα μας έντονα τα τελευταία χρόνια στο link που ακολουθεί:

https://www.youtube.com/watch?v=nIcQSVgrJYA&t=140s

Διότι ο μόνος δρόμος “για να μη ζήσουμε ποτέ ξανά τις θηριωδίες του παρελθόντος”, όπως σοφά σε συνοδευτικό του καλέσματος σχόλιο επισημαίνεται, “είναι ποτέ ξανά να μην εφησυχάσουμε”

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here