Ενοχλημένος ο Γιούνκερ, απορρίπτει τις δηλώσεις Μοσκοβισί για αντιδημοκρατικό τρόπο επιβολής του ελληνικού προγράμματος

Οι δηλώσεις του ευρωπαίου επιτρόπου Πιέρ Μοσκοβισί, ότι είναι σκανδαλώδης ο αντιδημοκρατικός τρόπος με τον οποίο επιβλήθηκε το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής(περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, δαπάνες), στην Ελλάδα, προκάλεσαν αίσθηση σε όλη την Ευρώπη και ενόχλησαν τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Για αυτο και ο τελευταίος, έσπευσε σήμερα, με δηλώσεις του εκπροσώπου του μαργαρίτη Σχοινά, να χρυσώσει το χάπι και να διαψεύσει, τα όσα ισχυρίσθηκε ο κ. Μοσκοβισί, αναφερόμενος αναλυτικά στα πεπραγμένα του.

«Επειδή ο πρόεδρος Γιούνκερ ήθελε να κατανεμηθεί ισότιμα το βάρος του προγράμματος, προχωρήσαμε στην αξιολόγηση του κοινωνικού αντικτύπου του τρίτου πακέτου βοήθειας, πριν την οριστικοποίησή του, τον Αύγουστο του 2015» ανέφερε, ο κ. Σχοινάς.

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, η Επιτροπή ζήτησε μια ομάδα ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων, προκειμένου να διατυπώσει συστάσεις, υπό το πρίσμα των βέλτιστων ευρωπαϊκών και διεθνών πρακτικών» εξήγησε, παράλληλα.

Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι τόσο ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις όσο και ο Επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί, έχουν εμφανιστεί επανειλημμένα ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να ενημερώσουν τους ευρωβουλευτές σχετικά με το ελληνικό πρόγραμμα.

Καταλήγοντας, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν επανέλαβε ότι η Επιτροπή και ο πρόεδρος Γιούνκερ επένδυσαν «πολλή προσπάθεια σε χρόνο και σε πόρους για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη». «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το πετύχαμε» έσπευσε να προσθέσει.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here