Με 154 «ναι» πέρασε το πολυνομοσχέδιο-Υπέρ και η Θ. Μεγαλοικονόμου

Με 154 «ναι», έναντι 142 «όχι» υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της γ’αξιολόγησης.

Το πολυνομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής του με τις ψήφους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, αλλά και της ανεξάρτητης βουλευτού Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου, η οποία, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, θα ενταχθεί ως συνεργαζόμενη στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ «κατά» ψήφισαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

To ΚΚΕ δήλωσε «παρών» στην διάταξη που αφορά τα οικογενειακά επιδόματα, ενώ το Ποτάμι δήλωσε «παρών» στην ρύθμιση για τις απεργίες.

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ γνωστοποίησε ότι ψηφίζει «παρών» στο άρθρο για τα οικογενειακά επιδόματα, «διότι παρά το γεγονός ότι αυξάνει το συνολικό κονδύλι και επιδοτεί το πρώτο και δεύτερο παιδί, πρόκειται για μέτρο αναδιανομής της φτώχιας, παίρνοντας από τους φτωχούς για να δώσει στους φτωχότερους, αφού η επιδότηση αυτή είναι η ελάχιστη, ενώ την ίδια στιγμή μειώνει τα επιδόματα τρίτεκνων και πολύτεκνων».

Από τους ανεξάρτητους βουλευτές, η  Κατερίνα Παπακώστα δήλωσε «παρών» στο άρθρο για τα οικογενειακά επιδόματα και καταψήφισε τα υπόλοιπα, ενώ ο Χάρης Θεοχάρης ψήφισε «ναι» στο άρθρο για τις απεργίες.

Από την διαδικασία απουσίαζαν οι: Σοφία Βούλτεψη (ΝΔ), Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου (ΝΔ), Ανδρέας Λοβέρδος (ΔΗΣΥ) και Σπύρος Δανέλλης (Ποτάμι).

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, δήλωσε πως καταψηφίζει το άρθρο 377 που αφορά τα καζίνο, χωρίς ωστόσο η ψήφος του να προσμετρηθεί, καθώς η συγκεκριμένη διάταξη δεν είχε μπει σε διαδικασία ονομαστικής ψηφοφορίας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here