Δίκη Ζαφειρόπουλου: «Με απειλεί ότι θα με σκοτώσει όπως τον δικηγόρο»

Σε τεταμένο κλίμα ξεκίνησε η δίκη για την δολοφονία του ποινικολόγου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, τον Οκτώβριο του 2017 μέσα στο γραφείο του στο κέντρο της Αθήνας.

Αίσθηση προκάλεσε η κατάθεση της πρώην συντρόφου του Ιμπραχίμ Μπραχιμάι, κατηγορουμένου ως ηθικου αυτουργού της δολοφονίας.

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, η 20χρονη κοπέλα από καταυλισμό Ρομά στη Πάτρα σημείωσε ότι ο Μπραχιμάι της είχε αποκαλύψει πως «σκότωσε τον Ζαφειρόπουλο με εντολή που είχε δώσει μέσα από τις φυλακές ο Κλόντι… Αυτός δίνει τις εντολές».

Η μάρτυρας κατέθεσε ακόμα πως δέχεται απειλές απο τον πρώην σύντροφό της για να αλλάξει την κατάθεση της («με απειλεί ότι θα με σκοτώσει όπως τον δικηγόρο», υποστήριξε) και πρόσθεσε ότι μετά το έγκλημα ο Μπραχιμάι ήταν πολύ ταραγμένος και της είπε «ότι δεν ήθελε να τον σκοτώσει, αλλά μόνο να τον τραυματίσει».

Από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος αμφισβήτησε τα όσα κατάθεσε η νεαρή γυναίκα και έκανε διαρκώς παρεμβάσεις, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «επειδή φοβάται για αυτό λέει Κλόντι, είναι αγράμματη δεν ξέρει. Είναι 20 χρόνων κοπέλα, φοβάται. Εγώ της έχω πει τον Όλντι (σσ. Όλντι Ντούλτσε) όχι για τον Κλόντι».

Επίσης, σήμερα (Παρασκευή) στο δικαστήριο κατάθεσαν ακόμα ένας αστυνομικός της ΥΔΕΖΙ που συμμετείχε στις έρευνες για τη σύλληψη των δραστών και ο ανιψιός του θύματος ο οποίος εργαζόταν ως ασκούμενος δικηγόρος στο γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο του 2017, ο 33χρονος Αλβανός Ιμπραχίμ Μπρχιμάι μαζί με έναν ακόμα, καταζητούμενο ομοεθνή του, πυροβόλησαν και σκότωσαν μέσα στο γραφείο του, τον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, προσποιούμενοι τους πελάτες.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 13 Μαρτίου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here