Και κατήγορος και δικαστής ο Στουρνάρας-Το παίζει ανεξέλεγκτος και υπεράνω όλων

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γ. Στουρνάρας, έχει πολλά ταλέντα και δεξιότητες. Ενα απο αυτά, όπως αποκάλυψε σήμερα στους Δελφούς, είναι να είναι και νομικός. Και μάλιστα δικαστής στην υπόθεση που εμπλέκεται ο ίδιος. Και φαντάζεστε την ετυμηγορία. Ο κ. Στουρνάρας, καταδίκασε τον αναπληρωτη υπουργό Υγείας, κρίνοντας ένοχο τον κ. Πολάκη για ηχογράφηση της συνομιλίας τους. Εδτασε μάστα στο σημείο να θεωρήσει σχεδόν κακούργημα, να τον παίρνει τηλέφωνο ο υπουργός!

Μάλιστα, ο κ. Στουρνάρας υπεράνω όλων. Χωρίς έλεγχο, χωρίς λογοδοσία. Ετσι φαντάζεται το ρόλο του. Δείτε τι απάντησε σε σχετική ερώτηση στους Δελφούς:

Όταν ρωτήθηκε ο Γιάννης Στουρνάρας πως συνέβη το περιστατικό,  πόσο δύσκολη κάνει την δουλειά του και αν είναι κανονικό να συμβαίνει αυτό σε έναν τραπεζίτη απάντησε:

«Ασφαλώς και δεν είναι κανονικό να τηλεφωνείς στον κεντρικό τραπεζίτη και να ηχογραφείς την συνομιλία. Δεν είναι καθόλου θα έλεγα! Νομίζω ότι αυτό το τηλεφώνημα παραβίασε σχεδόν όλα τα άρθρα της συνθήκης της ΕΕ αναφορικά με την ανεξαρτησία του κεντρικού τραπεζίτη. Παραβίασε τον Ποινικό Κώδικα της Ελλάδας και παραβίασε την κοινή λογική. Όμως είναι υποχρέωσή μου να προστατεύσω την ανεξαρτησία της Κεντρικής Τράπεζας. Είναι υποχρέωσή μου να υπηρετώ την Κεντρική Τράπεζα και να σέβομαι τις εντολές που έχω. Εχω την υποχρέωση να συμπεριφέρομαι με τον τρόπο που το κάνω. Απλώς να υπερασπίζομαι την ανεξαρτησία της Κεντρικής Τράπεζας, όχι να διαφωνώ με την κυβέρνηση.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here