Τσίπρας: Δεν θα αυξηθεί ο ΦΠΑ στα πέντε ελληνικά νησιά που φέρουν το βάρος του προσφυγικού

Σημαντική επιτυχία για τον έλληνα πρωθυπουργό, την ελληνική κυβέρνηση αλλά και τα πέντε νησιά που  φέρουν το βάρος της προσφυγικής κρίσης. Ο Αλ. Τσίπρας ανακοίνωσε την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα πέντε νησιά, σε δηλώσεις του μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου Κορυφής, στις Βρυξέλλες.

Όπως τόνισε είναι μία πρωτοβουλία που έχει πάρει από την επίσκεψη του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην Αθήνα. «Είχα θέσει ανάγκη να μην προχωρήσει η αύξηση του ΦΠΑ στα πέντε νησιά ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης, στο βάρος που σηκώνουν».

Τα πέντε νησιά αυτά είναι: Λέσβος, Χίος, Σάμος, Κώς, Λέρος

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, «χθες καταλήξαμε στον τρόπο, που θα γίνει η αναστολή. Στις τεχνικές λεπτομέρειες και με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου θα εφαρμοστεί άμεσα».

«Η αναστολή θα αναιρεί την άδικη αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά. Ηταν δίκαιη επιλογή και έγινε πράξη», υπογράμμισε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το διάστημα το οποίο δεν θα αυξηθεί ο ΦΠΑ ο πρωθυπουργός τόνισε: «για όσο διαρκεί η προσφυγική κρίση και για όσο είμαι εγώ πρωθυπουργός. Θα διαρκέσουν και τα δύο πολύ και δεν θα αυξηθεί ο ΦΠΑ», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Επικοινωνία με περιφερειάρχη Β. Αιγαίου

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, προκειμένου να την ενημερώσει για την απόφαση αναίρεσης της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, που πλήττονται από την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση.

Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε για την πρωτοβουλία άμεσης νομοθέτησης της διατήρησης του μειωμένου ΦΠΑ στα πέντε νησιά του Αιγαίου.

Επιπλέον, ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου για την απόφαση διπλασιασμού των διαθέσιμων κονδυλίων για τα πέντε νησιά του Αιγαίου στο προσεχές πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο της ΕΕ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here