Πολύ μικρές συγκεντρώσεις για Μακεδονία-Επεισόδια στο Σύνταγμα-Τρεις προσαγωγές

Τρεις προσαγωγές έγιναν από την αστυνομία στο Σύνταγμα κατά τη διάρκεια επεισοδίων μικρής έκτασης, μετά τις 9 το βράδυ, στη συγκέντρωση κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, που έχουν διοργανώσει το κίνημα Εθνικής Άμυνας για τη Μακεδονία «Μέγας Αλέξανδρος» και η Επιστημονική Επιτροπή Εθνικών Ζητημάτων.

Όπως έγινε γνωστό ομάδα περίπου 30 ατόμων που συμμετείχε στη συγκέντρωση πέταξε πέτρες και φωτοβολίδες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση που διήρκεσε περίπου μισή ώρα.

Τα ΜΑΤ έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών για να απωθήσουν τα άτομα που δημιούργησαν τα επεισόδια. Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια.

 

Αντιφασιστική αντισυγκέντρωση στο Αγ. Βενιζέλου

Υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας και εναντίον της συμφωνίας διαδήλωσαν σήμερα το απόγευμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης εκατοντάδες άτομα, έπειτα από διαδικτυακό κάλεσμα.Οι διαδηλωτές για τη Μακεδονία με σημαίες στα χέρια φώναξαν συνθήματα και τραγούδησαν το «Μακεδονία ξακουστή».

Η συγκέντρωση έγινε τελικά στο άγαλμα του Αριστοτέλη και όχι στο άγαλμα Βενιζέλου, αφού εκεί βρέθηκαν αντιεξουσιαστές που έκαναν αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here