Τιμικατάλογος φυλακών: 300 ευρώ το κινητό, 600 η αλλαγή κελιού

Mετά τις 14 συλλήψεις για καταθέσεις σε λογαριασμό του κατηγορούμενου για τρομοκρατία Κων. Γιαγτζόγλου, οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας αναζητούν νέους λογαριασμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, στον λογαριασμό που είχε φτιάξει ο Γιαγτζόγλου στη Western Union πριν από τη σύλληψή του (Μάρτιος 2017) με τα στοιχεία Χρήστος Παναγιωτόπουλος, οι 14 έβαζαν ποσά που δεν κινούσαν υποψίες (50-600 ευρώ).

Κατά την αστυνομία, ήταν πληρωμές έγκλειστων κακοποιών των φυλακών (κυρίως Κορυδαλλού) προς άλλους συγκρατουμένους ποινικούς και κατάδικους για «τρομοκρατία» («κουμανταδόροι») για διάφορες «χάρες» που τους έκαναν.

Για παράδειγμα, εάν ένας κρατούμενος ήθελε κινητό, ποτά ή να αλλάξει πτέρυγα, το ζητούσε από κάποιον από τους «κουμανταδόρους» και όταν το αίτημά του ικανοποιούνταν, ο κρατούμενος τον πλήρωνε για τη χάρη μέσω φίλων και συγγενών του που τους έλεγε σε ποιο λογαριασμό και τι ποσό να καταθέσουν.

Στη συνέχεια ο δικαιούχος του λογαριασμού το έδινε με διάφορους τρόπους στους «κουμανταδόρους».

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης έρευνας έχουν εντοπιστεί και άλλοι «τροφοδότες» λογαριασμοί –πάντα κατά τους αστυνομικούς- με ποσά τα οποία πλησιάζουν τις 100.000 ευρώ. Για τις χάρες υπήρχε και τιμοκατάλογος, αφού η προμήθεια ενός κινητού στοίχιζε 300 ευρώ, τα ποτά 150 ευρώ και η αλλαγή κελιού 600 ευρώ.

Σύμφωνα δε με ανώτερο αξιωματικό, είναι η πρώτη φορά που βρίσκονται στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν το παράνομο εμπόριο που γίνεται στις φυλακές και ο τρόπος λειτουργίας του και σ’ αυτό είναι μπλεγμένοι τόσο ποινικοί όσο και «τρομοκράτες».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here