Αγριες κόντρες στη ΝΔ:-Εξαλλοι οι Καραμανλικοί με Μητσοτάκη που ακολουθεί τη γραμμή Σαμαρά-Καυγάς Αδωνι-Μεϊμαράκη

 

Πάει για ..μαλλί αλλά κινδυνεύει να βγει κουρεμένος ο Κυρ. Μητσοτάκης. Η απόλυτη ταύτισή του με την γραμμή των σκληρών δεξιών Σαμαρά-Αδωνι και στο Μακεδονικό, έχει προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια και την αντίδραση των Καραμανλικών της παράταξης, που βλέπουν να υιοθετείται μια πολιτική γραμμή που απέχει από την λογική του κεντρώου χώρου.

Είναι χαρακτηριστικό ότιν μια «φιλική» συζήτηση στους διαδρόμους της Βουλής μεταξύ κορυφαίων στελεχών της ΝΔ, εξελίχθηκε σε άγριο καβγά με βαρύτατες εκφράσεις.Ο πρώην αρχηγός του κόμματος, βαγγ. Μεϊμαράκης, εμφανώς δυσαρεστημένος από τη στάση Σαμαρά, επιτέθηκε στον Άδωνη Γεωργιάδη:

«Εσύ και ο αρχηγός του (σ.σ. Σαμαράς) πάτε να διαλύσετε το κόμμα. Ένα κόμμα που σας δέχτηκε», είπε ο κ. Μεϊμαράκης σε έντονο ύφος και εμφανώς εκνευρισμένος.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε και αυτός σε υψηλούς τόνους ενώ τα υπόλοιπα στελέχη προσπαθούσαν να τους ηρεμήσουν.

Αυτό που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής των Καρανλικών και των κεντρογενών βουλευτών της ΝΔ είναι η αήθης επίθεση του πρώην πρωθυπουργού Α. Σαμαρά στον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου για τη στάση του στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Η καραμανλική πτέρυγα είναι έξαλλη με την στάση Σαμαρά αλλά και την υιοθέτησή της αό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρώην πρωθυπουργός, Κ. Καραναλής δεν εμφανίστηκε σήμερα στη Βουλή και απείχε από την Ολομέλεια κατά τη κατάθεση της πρότασης μομφής, με ορισμένους να αποδίδουν τη στάση του στη δυσαρέσκεια προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Με αυτά τα δεδομένα, δεν αποκλείεται τελικά να μην παραστούν και να μη ψηφίσουν στη Βουλή, βουλευτές της ΝΔ, μετατρέποντας έτσι σε μπούμεραγκ την πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ κατά της κυβέρνησης, η οποία σε αυτή την περίπτωση θα αποτελεί πρόταση δυσπιστίας κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here