Σειρά σεισμών στο Κιλκίς αναστατώνει Θεσ/νίκη, Β. Ελλάδα-4,7 Ρίχτερ ο μεγαλύτερος-Επιφυλακτικοί οι σεισμολόγοι-Αποφύγετε παλαιά σπίτια

Η έντονη σεισμική ακολουθία στο Κιλκίς, και ιδιαίτερα ο σεισμός 4,7 Ρίχτερ, αναστάτωσε την Θεσσαλονίκη και όλη σχεδόν τη Β. Ελλάδα. Οι σεισμολόγοι παραμένουν επιφυλακτικοί καθώς ο σεισμός έγινε σε μια περιοχή με πολλά ενεργά ρήγματα τα οποία μπορούν να δώσουν μεγαλύτερες δονήσεις.

Όπως είπε ο Κ. Παπαζάχος με τη δόνηση των 3,9 Ρίχτερ 13 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα ακολούθησε άλλη μια της τάξης των 3,7 Ρίχτερ και το πρωί 24 λεπτά μετά της έξι ακόμη μια δόνηση 4,7 Ρίχτερ. Η περιοχή έχει αρκετά ρήγματα τα οποία έχουν δώσει στο παρελθόν μεγαλύτερου μεγέθους δονήσεις και έτσι οι επιστήμονες παρακολουθούν το φαινόμενο χωρίς να μπορούν να αποκλείσουν ακόμη τίποτε.

Οι σεισμολόγοι τονίζουν ότι οι κάτοικοι της περιοχής θα πρέπει να αποφύγουν σπίτια και κτήρια παλιάς κατασκευής τα οποία μπορεί να έχουν επιβαρυνθεί από τον σεισμό. Αυτό ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ε. Λέκκας μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Οι κάτοικοι κοντά στο επίκεντρο που εντοπίζεται στο χωριό Δονάτο, ανάμεσα σε Δοϊράνη και Κιλκίς, τρόμαξαν. Πολλοί βγήκαν από τα σπίτια ωστόσο ακόμη δεν έχουν γίνει αναφορές σε ζημιές.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here