Του ΤΑΣΟΥ ΠΑΠΠΑ

Διαβάζεις την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για την άσκηση διώξεων σχετικά με τα δάνεια των κομμάτων και αναρωτιέσαι: απευθύνονται σε ηλίθιους ή πρόκειται για κραυγαλέο παράδειγμα παράκρουσης;

Αναφέρει:

  • «Τώρα που η υπόθεση Novartis αποδείχτηκε η μεγαλύτερη σκευωρία από συστάσεως ελληνικού κράτους…»

*Πότε αποδείχτηκε ότι η υπόθεση Novartis είναι η μεγαλύτερη σκευωρία από συστάσεως ελληνικού κράτους; Μα θα σου πουν ότι η ίδια η εταιρεία πραγματοποίησε εσωτερική έρευνα και δεν εντόπισε στοιχεία ότι χρημάτισε Έλληνες πολιτικούς. Είναι να γελάς. Δηλαδή θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι η εταιρεία έψαξε εξονυχιστικά και δεν ανακάλυψε κάτι επιλήψιμο εναντίον της. Η αποθέωση της κουτοπονηριάς. Είναι σαν να αναθέτεις σε δολοφόνο να εξιχνιάσει το έγκλημα που έχει διαπράξει. Είναι δυνατόν να ενοχοποιήσει τον εαυτό του; Για τους φωστήρες της Δεξιάς μπορεί να συμβεί κι αυτό.  Συμβουλή: Ας περιμένουν λίγο στη Νέα Δημοκρατία γιατί στο θέμα της Novartis μπορεί να βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων και τότε…

  • «Η κυβέρνηση στήνει την τελευταία παράσταση της…»

*Τι μας λέει εδώ η αξιωματική αντιπολίτευση; Ότι η κυβέρνηση ελέγχει απολύτως τη Δικαιοσύνη και την καθοδηγεί κατά πώς την συμφέρει. Αν δεν κάνω λάθος η Ν.Δ με κάθε ευκαιρία δηλώνει ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Αλλάζει άποψη; Η μήπως θεωρεί ότι η Δικαιοσύνη είναι ελεύθερη και ανεξάρτητη μόνον όταν βγάζει αποφάσεις που ευνοούν τη Ν.Δ και βλάπτουν τους πολιτικούς αντιπάλους της.

  • «Τελευταία παράσταση είναι αυτή για τα δάνεια των κομμάτων που αποδείχθηκαν νόμιμα και από την εξεταστική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ…»

*Αυτός (η) που συνέταξε την ανακοίνωση και αυτός (η) που την ενέκρινε έπρεπε να κάνουν τον κόπο να διαβάσουν το πόρισμα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Αν το έκαναν θα διαπίστωναν ότι κάθε άλλο παρά νόμιμα έκρινε τα επίμαχα δάνεια της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ. Το πιθανότερο είναι ότι δεν τους ενδιέφερε να μάθουν το περιεχόμενο του πορίσματος. Είπαν ένα χοντρό ψέμα το οποίο θα αναπαραχθεί από τα δεξιά μέσα ενημέρωσης και από δω πάνε κι άλλοι. Αυτό λέγεται γιουρούσι στην αλήθεια.

Από Εφημερίδα των Συντακτών

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here