Συγκέντρωση στα δικαστήρια της Πάτρας τη Δευτέρα για τον Κώστα Πελετίδη

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής, των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας της Πάτρας, στη συγκέντρωση που διοργανώνεται στα Δικαστήρια της πόλης τη Δευτέρα 1 Απρίλη 9 το πρωί, απευθύνουν με αποφάσεις τους, το Εργατικό Κέντρο Πάτρας και Σωματεία Εργαζομένων.Καλούν  τους εργαζόμενους σε συμπαράσταση στη Δημοτική Αρχή της πόλης που διώκεται για τη δημιουργία του Νότιου Πάρκου.

Συγκεκριμένα, το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης των αντιπροσώπων του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας αναφέρει:

«Καταγγέλλουμε τους διάφορους μηχανισμούς και υπηρεσίες του κράτους που στέλνουν για μια ακόμη φορά τη Δημοτική Αρχή στα Δικαστήρια γιατί διέπραξε ένα “κατ’ εξακολούθηση έγκλημα της μεταβολής του χώρου”, όπως λένε. Το “έγκλημα” ήταν ότι μετέτρεψε ένα σκουπιδότοπο στη νότια πλευρά της Πάτρας σε όαση πρασίνου περιπάτου, αθλητισμού και πολιτισμού. “Παρανόμησε”, γιατί διαμόρφωσε, χωρίς κανένα κόστος για το λαό της Πάτρας, ένα μεγάλο πάρκο που αποτελεί πραγματικό στολίδι για την πόλη μας, με παιδική χαρά, ποδηλατόδρομο, όργανα γυμναστικής, που καθημερινά επισκέπτονται χιλιάδες εργαζόμενοι με τις οικογένειές τους.

Καλούμε πλατιά την εργατική τάξη της πόλης μας, τα σωματεία να υπερασπιστούν τη δημιουργία και ύπαρξη του Νότιου Πάρκου, να σταθούν στο πλευρό της Δημοτικής Αρχής που όχι απλά δεν “παρανόμησε”, αλλά έκανε το σωστό, υπερασπίζοντας τα συμφέροντα και τις ανάγκες του πατραϊκού λαού και των εργαζομένων.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία της πόλης μας, να στηρίξουν έμπρακτα και να υπερασπιστούν με τη μαζική, αγωνιστική παρουσία τους στα Δικαστήρια την 1η Απρίλη, το δικαίωμά τους στην ξεκούραση και αναψυχή σε χώρους πρασίνου και πάρκα.

Όλοι και όλες την Δευτέρα 1η Απρίλη, 9 π.μ. έξω από τα Δικαστήρια.

Το Νότιο Πάρκο ανήκει στον πατραϊκό λαό».

Ακόμα, ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Δήμου Πατρέων καλεί «όλους τους εργαζόμενους του Δήμου να σταθούν στο πλευρό του Δημάρχου Κώστα Πελετίδη και να αντισταθούν στα όποια σχέδια ιδιωτικοποίησης του θαλάσσιου μετώπου μας». Στο πλαίσιο αυτό, κηρύσσει στάση εργασίας από τις 8.00 π.μ. έως 11.30 π.μ. και καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση μπροστά από το Δημαρχείο και στην πορεία μέχρι τα δικαστήρια.

Στη συγκέντρωση καλεί επίσης, το Σωματείο Οδηγών – Χειριστών του Δήμου Πατρέων, το οποίο έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 8 έως τις 11 «για να συμπαρασταθούμε στον Δήμαρχο και να υπερασπιστούμε το έργο που κατασκευάσαμε», καθώς και ο Σύλλογος Προσωπικού της ΔΕΥΑΠ.

Επίσης, το Σωματείο Φυλάκων Σχολικών Κτιρίων και λοιπών Εργατοϋπαλλήλων του Δήμου, κηρύσσει στάση εργασίας από τις 8 π.μ. έως τις 11.30 π.μ. και καλεί «τις συναδέλφισσες και συναδέλφους καθώς και τον Πατραϊκό λαό να περιφρουρήσουμε μαζικά το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του Νότιου Πάρκου! Στεκόμαστε στο πλευρό του Δημάρχουμε αγωνιστική παρουσία στα δικαστήρια την 1η του Απρίλη, να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας για ελεύθερη πρόσβαση στην παραλιακή ζώνη!».

Ακόμα, το Σωματείο Προσωπικού Εργαζομένων Καθαριότητας του Δήμου καλεί σε συμμετοχή στη συγκέντρωση και κηρύσσει στάση εργασίας τη Δευτέρα από τις 8 π.μ. έως τις 11 π.μ.

Στην κινητοποίηση συμπαράστασης καλεί και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζαβλανίου. 

Πηγή: 902.gr

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here