Μοσκοβισί: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέο «κεκαλυμμένο» πρόγραμμα αλλά πλαίσιο για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων-Οι 4 προτεραιότητες

Η Ελλάδα δεν χρειάζεται ένα νέο «κεκαλυμμένο πρόγραμμα», αλλά ένα πλαίσιο που θα εξασφαλίσει την συνέχιση των μεταρρυθμίσεων μετά την λήξη του προγράμματος, δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί.

Μιλώντας στο Peterson Institute στην Ουάσιγκτον και περιγράφοντας τις τέσσερις βασικές προϋποθέσεις για την επιτυχημένη ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος, ο επίτροπος στάθηκε στην ανάγκη:

  • Ολοκλήρωσης της τέταρτης και τελευταίας αξιολόγησης
  • Δημιουργίας πλαισίου για συνέχιση εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων
  • Αξιόπιστη Αναπτυξιακή Στρατηγική
  • Δεσμεύσεις για Μείωση Χρέους

Για την ολοκλήρωση της τέταρτης και τελικής αξιολόγησης, εξέφρασε την ελπίδα ότι η αποστολή των κλιμακίων των θεσμών στις αρχές του επόμενου μήνα θα φτάσει σε τεχνική συμφωνία, η οποία μπορεί να εγκριθεί από το Eurogroup του Μαΐου.

Για το μεταμνημονιακό πλαίσιο εποπτείας είπε, ότι «χρειαζόμαστε μια ρύθμιση για την περίοδο μετά το πρόγραμμα που να υποστηρίζει τη συνεχή εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων οι οποίες εγκρίθηκαν στην Ελλάδα. Αλλά αυτό δεν πρέπει να είναι ένα κεκαλυμμένο νέο πρόγραμμα. Κανείς δεν το θέλει αυτό. Σίγουρα δεν το θέλω αυτό».

Για το αναπτυξιακό σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης σημείωσε πως «χρειαζόμαστε μια αξιόπιστη μελλοντική αναπτυξιακή στρατηγική που ο σχεδιασμός και η ιδιοκτησία της να είναι ελληνική» Ανέφερε επίσης ότι προτεραιότητες της Ελλάδας πρέπει να είναι η ανάπτυξη της οικονομίας, η δημιουργία επενδύσεων και η δημιουργία θέσεων εργασίας.

Για το χρέος, είπε ότι «φυσικά, πρέπει επίσης να καταλήξουμε σε συμφωνία σχετικά με ένα ισχυρό σύνολο δεσμεύσεων για τη μείωση του χρέους της Ελλάδας».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here