Μετωπική ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για Παπασταύρου, Μαρέβα Μητσοτάκη, διαπλοκή

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(ΑΛ. ΖΩΝΤΑΝΟΣ)

Οι αιχμές του ΣΥΡΙΖΑ και τα ερωτήματα που έθεσε στη ΝΔ σχετικά με την σχέση του Στ. Παπασταύρου  στενού συνεργάτη του Α. Σαμαρά και εμπλεκόμενου στη λίστα Λαγκάρντ, με εταιρία  που είχε συστήσει η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόβσκι, προκάλεσαν ανοικτή πολιτική σύγκρουση με επίκεντρο το ρόλο των συγκεκριμένων προσώπων αλλά και την έκταση της διαπλοκής στην χώρα. 

Η ΝΔ αντί απάντησης μίλησε για «παρασύστημα» του ΣΥΡΙΖΑ, λασπολογία και χυδαιότητα προαναγγέλλοντας  προσφυγή στη δικαιοσύνη, αλλά δεν είπε κουβέντα για την «ταμπακιέρα». Την ίδια στιγμή και τα ιδιωτικά κανάλια, σε μια κατανοητή επίδειξη φιλοφροσύνης προς τις επίπονες προσπάθειες του αρχηγού της ΝΔ να ματαιώσει πάση θυσία τον διαγωνισμό αδειοδότησης, δεν βρήκαν κανένα δημοσιογραφικό ενδιαφέρον στην υπόθεση.

Την αποσιώπησαν ακόμη και μετά τις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την απάντηση της ΝΔ, θεωρώντας ότι το καρναβάλι του Ρίο ενδιαφέρει περισσότερο τους πολίτες από μια υπόθεση μαύρου χρήματος με εμπλοκή  πολιτικών προσώπων και συνεργατών τους!

Τα κρίσιμα ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις, αφορούν το εάν η εταιρεία της συζύγου του κ. Μητσοτάκη έχει δηλωθεί στο πόθεν έσχες καθώς και το εάν είχε δοσοληψίες και τι είδους με το δημόσιο. Ομως η ΝΔ επέλεξε να μην δώσει δημόσιες εξηγήσεις ο αρχηγός της για όλα αυτά, αλλά να προαναγγείλει προσφυγή στη δικαιοσύνη.

 Η πρώτη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Με αφορμή το δημοσίευμα του περιοδικού Επίκαιρα, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Ο στενός συνεργάτης του τέως πρωθυπουργού Α. Σαμαρά που έγινε ευρύτερα γνωστός από την εμπλοκή του στη Λίστα Λαγκάρντ, Σταύρος Παπασταύρου, κατέβαλε πριν λίγες μέρες πρόστιμο 3,3 εκατ. ευρώ αποδεχόμενος ουσιαστικά τη παρουσία του στη λίστα Λαγκάρντ, παρά την υψηλή πολιτική προστασία που απολάμβανε επί των ημερών Σαμαρά-Βενιζέλου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού «Επίκαιρα» που κυκλοφορεί σήμερα, 5/2, ο κ.Παπασταύρου δεν περιορίστηκε μόνο στη συνεργασία του με τον κ. Σαμαρά αλλά αποτέλεσε συνέταιρος και συνεργάτης της συζύγου του σημερινού Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, της κα. Μαρέβα Γκραμπόβσκι, στην εταιρεία που συμβούλων διαχείρισης κεφαλαίων (MG Capital Advisors ΑΕ) που η τελευταία ίδρυσε και διοικούσε. Η παρουσία του κ. Παπασταύρου επιβεβαιώνεται από τα σχετικά φύλλα του τεύχους Ανωνύμων Εταιρειών του ΦΕΚ όπου δημοσιεύεται η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας με τη συμμετοχή της συζύγου του Προέδρου της ΝΔ, Μ. Γκραμπόβσκι, και του κ. Παπασταύρου».

Και η ανακοίνωση καταλήγει, θέτοντας εύλογα, αναπάντητα ερωτήματα:

«Με δεδομένη την αποδεδειγμένη συμμετοχή του κ. Παπασταύρου σε μαύρο λογαριασμό της λίστας Λαγκάρντ που του επέφερε πρόστιμο 3,3 εκατ. ευρώ,

· με νωπή την υπεράσπιση του κ. Παπασταύρου από τον  πρώην πρόεδρο της ΝΔ,  Α. Σαμαρά, από το βήμα της Βουλής με τη φράση «Μακάρι να είχαμε 10 Παπασταύρου!», και

·με κοινό μυστικό τη στήριξη του περιβάλλοντος Σαμαρά προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές

αναρωτιόμαστε:

·Εμφανίζεται στη δήλωση οικονομικών συμφερόντων και πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη η εν λόγω εταιρεία;

·Τι είδους έργα έχει αναλάβει η συγκεκριμένη εταιρεία από φορείς του Δημοσίου και με ποιες διαδικασίες ανάθεσης;

·Η τεχνογνωσία διαχείρισης κεφαλαίων που παρείχαν ο κ. Παπασταύρου και η κα. Γκραμπόβσκι στους πελάτες τους περιλάμβανε και απόκρυψη τους σε αδήλωτους λογαριασμούς του εξωτερικού;

·Συμμερίζεται ο κ. Μητσοτάκης τη φράση του προκατόχου του «Μακάρι να είχαμε 10 Παπασταύρου!»; Εμείς πάντως τείνουμε να τη συμμεριστούμε αφού τα έσοδα στα δημόσια ταμεία από τα πρόστιμα θα ήταν και αυτά δεκαπλάσια…

Με προσφυγή στη δικαιοσύνη προειδοποιεί η ΝΔ

Απαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, από το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Μπροστά στα ολέθρια αδιέξοδα, στα οποία οδηγούν τους Έλληνες, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας και το ‘παρασύστημά’ τους, εξελίσσονται από συνώνυμο της εξαπάτησης και του ψέματος σε συνώνυμο της λασπολογίας και της χυδαιότητας.

» Απάντηση στην αθλιότητα και τη συκοφαντία των δημοσιευμάτων, που χωρίς ντροπή υιοθετεί και αναπαράγει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα δώσει η ελληνική Δικαιοσύνη».

Η ανταπάντηση του ΣΥΡΙΖΑ και η διαπλοκή

Στην απάντηση-υπεκφυγή της ΝΔ ανταπάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ επαναδιατυπώνοντας τα σκληρά πλην αναπάντητα ερωτηματα. Αναφέρει χαρακτηριστικά:

Καλούμε τη Νέα Δημοκρατία να σταματήσει να υπεκφεύγει με παραληρηματικές ανακοινώσεις και να απαντήσει στα πολιτικά ερωτήματα που της έχουν τεθεί:

 

Α. Υπήρξαν συνεταίροι η σύζυγος του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Παπασταύρου; Σχετίζεται η εταιρεία τους με την οικονομική δραστηριότητα του κ. Παπασταύρου εξ αιτίας της οποίας καταδικάστηκε σε πρόστιμο 3.3 εκ ευρώ; Έχει αναλάβει αυτή η εταιρεία δουλειές από το Δημόσιο και με ποιες διαδικασίες ανάθεσης; Εμφανίζεται η συγκεκριμένη εταιρεία στη δήλωση οικονομικών συμφερόντων και πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη;

 

Β. Υιοθετεί ο κ. Μητσοτάκης την παλιότερη δήλωση του κ. Σαμαρά «μακάρι να είχαμε 10 Παπασταύρου», με την οποία επιχείρησε να καλύψει και να προστατεύσει τον στενό του συνεργάτη;

 

 

ΥΓ. Επειδή η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας αναφέρεται σε «παρασύστημα», είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε και το εξής: Τα ιδιωτικά κανάλια απέκρυψαν απόψε την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις οικονομικές δραστηριότητες που φέρεται να είχε η σύζυγος του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Παπασταύρου. Σε συνδυασμό με την λυσσαλέα προσπάθεια της ΝΔ να μπλοκάρει το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, αυτό ονομάζεται Διαπλοκή.   

 

ΟΙ πολίτες ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Σε άλλη ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει χαρακτηριστικά

Τη στιγμή που παρουσιάζονται στοιχεία για εταιρική σχέση συνεργασίας μεταξύ της συζύγου του Προέδρου της Ν.Δ. και του αποδεδειγμένα φοροφυγά κου Παπασταύρου, τα δελτία ειδήσεων προτιμούν να μιλούν για το καρναβάλι του Ρίο…

Καμία έκπληξη. Προφανώς η λυσσαλέα προσπάθεια της ΝΔ να μπλοκάρει τη διαδικασία κανονικής και διαφανούς αδειοδότησης τηλεοπτικών σταθμών πρέπει κάπως να ανταποδοθεί. Και προφανώς η ΝΔ αρχίζει από την αρχή: στηρίζοντας σιωπηρά τη φοροδιαφυγή του κου Παπασταύρου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here