Κοντονής: Αποκλείεται η έκδοση των 8, αλλά δεν αποκλείεται δίκη εδώ – Θέμα διαφάνειας το πόθεν έσχες των δικαστών

Σε ραδιοφωνική συνέντευξή του προς το σταθμό του news24/7, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής υπεραμύνθηκε του νόμου για το ποθεν έσχες των δικαστών με το επιχειρημα ότι δεν μπορούν να υπάρχουν δυο μέτρα και δύο σταθμά, και για το θέμα του ασύλου είπε ότι «έχει κλείσει οριστικά το θέμα της έκδοσης»

«Δεν μπορεί να υπάρξει έκδοση, έκλεισε οριστικά αυτο το ζήτημα από τον Άρειο Πάγο» είπε σχετικά. «Ομως αν υπάρξει μηνητήρια αναφορά από την Τουρκία, και αν τα ανφερόμενα αδικήματα μπορουν να εκδικαστουν εδώ, τότε θα αρχίσει κανονική διαδικασία». Η τελευταία δήλωσε προκαλεσε και αντιδράσεις από την ΛΑΕ.

 

ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ – ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Ο νόμος ζητά να δηλωθούν χρήματα και τιμαλφή προκειμένου να γίνεται έλεγχος κάθε χρόνο, ώστε να μπορεί να εξεταστεί μια αγορά μεγάλης αξίας» είπε, εννοώντας ότι έτσι  θα διερευνώνται σκοτεινές πηγές εσόδων ή δωροδοκίες προς δικαστες. «Είναι πρόφαση το επιχείρημα ότι στοχοποιούνται και είναι απαράδεκτο να χαρακτηρίζεται «καθεστώς» μια κυβέρνηση που θέλει τη διαφάνεια και την εφαρμογή των νόμων».

«Αν αρχισουμε τις εξαιρέσεις και τους αστερίσκους, τότε δεν υπάρχει πόθεν έσχες και κοροϊδεύουμε την κοινωνία», κατέληξε.

Οσον αφορά στο άσυλο προς τους Τουρκους αξιωματικούς, είπε:

«Δεν υπάρχει θέμα έκδοσης των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που κατηγορούνται για συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία. Η απόφαση του Αρείου Πάγου  είναι σαφής και απορώ πως κάποιοι -και μάλιστα νομικοί- επαναφέρουν το θέμα. Ούτε με άμεσο ούτε με έμμεσο τρόπο μπορούν να εκδοθούν στην Τουρκία», είπε, όταν τον ρώτησαν αν θα τους «δώσουμε» αλλου και από εκεί να τους πάρουν οι Τούρκοι, όπως είχε γίνει με τον Οτσαλάν. «Αποκλείεται σαφώς».

Ερωτηθεις για την άρση του ασύλου που ζητει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής για τον έναν αξιωματικό,  είπε:

«Το υπουργείο αυτο είχε κάποιες συγκεκριμένες  αντιρρήσεις και τις προέβαλε στο διοικητικό Εφετείο, ζήτησε να παγώσει προσωρινά το θέμα μέχρι να  βγει απόφαση από το δικαστήριο, σαν προσωρινή ρύθμιση της κατάστασης. Ενας αλλοδαπός που τελεί ένα αδίκημα, δικάζεται. Εάν λοιπόν η Τουρκία υποβάλει μηνητήρια αναφορά με αδικήματα που επιτρέπεται να εκδικαστούν στην Ελλάδα, τότε η ελληνική κυβέρνηση υποχρεούται να εξετάσει το αιτημα της Τουρκίας, οπότε  θα αρχίσει η διαδικασία ξεκινώντας από τα στάδιο της προανάκρισης, με προκαταρκτική εξέταση κ.λπ. Ωστόσο η τουρκική κυβέρνηση δεν έχει υποβάλει μηνητήρια αναφορά καμία απολύτως, ούτε και ειδικότερα με αδικήματα που μπορουν να εκδικασθούν στην Ελλάδα».

ΛΑΕ: Στρατοδίκης του Ερντογάν ο Κοντονής

Επίθεση στον υπουργό Δικαιοσύνης εξαπέλυσε ο γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε Παναγιώτης Λαφαζάνης με αφορμή την τοποθέτησή του

«Είναι τουλάχιστον εξωφρενικό να υποστηρίζει τη  δυνατότητα να δικαστούν στην χώρα μας οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί. Αποτελεί παραχώρηση υποτελούς κράτους προς τον εφέντη Ερντογάν. Ο Στ. Κοντονής διαβεβαιώνει με την τοποθέτησή του αυτή ότι στην ουσία η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να μετατρέψει την χώρα σε στρατοδικείο του Ερντογάν, με τον τελευταίο κατήγορο των «8» και με «αξιόπιστα» στοιχεία που θα παρέχει άφθονα η γνωστή για τον ρόλο της τουρκική MIT και οι αρχές Ασφαλείας της Τουρκίας».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here