ΚΑΕ ΠΑΟ: «Ας λύσει ο Κοντονής πρώτα το θέμα των εγκληματικών οργανώσεων»

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός παρέθεσε έκτακτη συνέντευξη Τύπου στο ΟΑΚΑ το μεσημέρι τη Παρασκευής (22/1), με τον Διευθύνοντα Σύμβουλό της, κ. Τάκη Τριαντόπουλο, να κάνει λόγο για πόλεμο από την πλευρά της Πολιτείας και πιο συγκεκριμένα από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Σταύρου Κοντονή. Οι «πράσινοι» παρουσίασαν στοιχεία τονίζοντας πως σύσσωμη η οικογένεια του Παναθηναϊκού «δέχεται πόλεμο».

Υπήρξαν καταγγελίες, επίσης, στο θέμα του ΟΑΚΑ, του ποσού που δίνεται κάθε χρόνο ως ενοίκιο, αλλά και για τον τρόπο διάθεσης των εισιτηρίων. «Μας έχουν καταγγελθεί περιπτώσεις χρήσης του ΑΜΚΑ άλλων ανθρώπων από το ΟΑΚΑ, για να δίνονται προσκλήσεις σε άτομα που αυτοί επιλέγουν», ανέφερε ο Τριαντόπουλος.

Το «παρών» στο ΟΑΚΑ έδωσαν ο Αντιπρόεδρος της ΚΑΕ, Τάκης Μπαλτάκος, ο Υπεύθυνος Λειτουργίας,  Ηλίας Κατσογιάννης που βρίσκονταν στο πάνελ, ενώ στην αίθουσαν ήταν και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, που όμως δεν μίλησε.

ÓÕÍÅÍÔÅÕÎÇ ÔÕÐÏÕ ÔÇÓ ÊÁÅ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ

Ο  Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Τάκης Τριαντόπουλος στην τοποθέτησή του, υποστήριξε: «Μιλήσαμε για τον πόλεμο που γίνεται στην οικογένεια του Παναθηναϊκού. Αυτό που θέλαμε είναι να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα της ομάδας, πριν μιλήσουμε. Θεωρούμε ότι πλέον είναι η ώρα να δώσουμε κάποια στοιχεία στον κόσμο για να καταλάβει ποιοι πολεμάνε τον Παναθηναϊκό και γιατί. Ο Παναθηναϊκός δεν εκβιάζεται και δεν απειλείται από κανέναν. Υπήρχαμε και θα υπάρχουμε όποιος κι αν κυβερνάει αυτόν τον τόπο. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ μεγάλος για να τον βλάψει κάποιος περαστικός, ειδικά αν κάποιος έχει το μένος για να μας βλάψει. Κανείς δεν μπορεί να μας βλάψει, κι αναφέρομαι γενικά.

Έχουμε μπει στο στόχαστρο του κ. Κοντονή, ο οποίος αποφάσισε να κλείσει τη Θύρα 13. Το έκανε απλά για να πει ότι κάτι έκανε και να προκαλέσει μεγαλύτερη αναστάτωση. Το παραμύθι θα τελειώσει. Ο στόχος τους είναι να κάνουν ζημιά στον Παναθηναϊκό. Η ιστορία ξεκινάει από την αρχή της σεζόν, όταν συναντήσαμε τον κ. Κοντονή. Του εκθέσαμε τα προβλήματα που είχαμε, κι έδειξε διάθεση να κάνει αυτά που υποσχόταν. Εκεί ξεκίνησε ένα θέμα που αφορούσε την ασφάλεια του κόσμου στο γήπεδο, τα τουρνικέ κλπ. Εδώ και εφτά χρόνια υπήρχε ένας τρόπος για την είσοδο του κόσμου στο γήπεδο, μια σύμβαση που κόστισε 10 εκατομμύρια ευρώ. Αυτά δεν αξιοποιούνταν ποτέ, σάπιζαν. Η περιουσία του ελληνικού λαού είχε απαξιωθεί όλα αυτά τα χρόνια. Το καλοκαίρι ο κ. Κοντονής έριξε το μπαλάκι στις ομάδες και είπε με δικά μας έξοδα να τα λειτουργούμε και να τα συντηρούμε.

Μας είπε ο κ. Κοντονής να πετάξουμε τα τουρνικέ σε μια αποθήκη, αν θέλουμε να βάλουμε τα δικά μας. Υπήρχε μια πλατφόρμα εισιτηρίων απαρχεωμένη, ήθελαν να δώσουν σε άλλη εταιρεία να αναλάβει το συγκεκριμένο κομμάτι, καταχρηστικά. Με δικά μας έξοδα τελικά επισκευάσαμε τα τουρνικέ, τα βάλαμε σε λειτουργία και άρχισαν να λειτουργούν αυτά που είχε πληρώσει ο ελληνικός λαός. Μας μπήκε το μαχαίρι στον λαιμό, να φτιάξουμε το σύστημα με τις κάμερες στο ΟΑΚΑ. Είχε καταστραφεί κι αυτό. Πληρώσαμε και φτιάξαμε κι αυτό. Οι κάμερες όμως δεν είχαν τίποτα, αφού το ΟΑΚΑ δεν είχε φως γύρω γύρω για να δείξουν κάτι. Κι αυτό εμείς κληθήκαμε να το φτιάξουμε.

Ανταποκριθήκαμε στις απαιτήσεις της πολιτείας, γι αυτό πήραμε τις άδειες για να συμμετέχουμε στο πρωτάθλημα. Αφού τα λύσαμε όλα, ήρθε το περιβόητο θέμα με το ΑΜΚΑ. Εκεί λοιπόν, είχαμε επώνυμες καταγγελίες, τις οποίες έχω στα χέρια μου, ότι από τις προσκλήσεις που δικαιούτο το ΟΑΚΑ, μπορεί να είχαν βρει το ΑΜΚΑ κάποιου. Μας έλεγαν να εκδίδουμε προσκλήσεις σε λάθος ΑΜΚΑ. Υπάρχουν καταγγελίες ότι υπάρχουν μαύρες προσκλήσεις με ψεύτικα ΑΜΚΑ. Αυτή είναι η ασφάλεια που ήθελε ο κ. Κοντονής να έχει με το ΑΜΚΑ. Την ίδια ώρα, το σύστημά του, ο τρόπος του λειτουργούσε με λάθος τρόπο. Ύστερα, έρχεται και το θέμα της ΕΕΑ. Εκεί λοιπόν βιάστηκε, και είπε ότι η νέα ΕΕΑ θα ασχοληθεί πρωτίστως με τη μεταβίβαση των μετοχών. Κι αυτό έκανε. Κάτι για το οποίο αναγκάστηκε να γίνει (η μεταβίβαση) λόγω των τιμωριών που του είχαν επιβληθεί. Αυτά είναι μερικά από τα παράλογα της επιτροπής».

ÓÕÍÅÍÔÅÕÎÇ ÔÕÐÏÕ ÔÇÓ ÊÁÅ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ

Σχετικά με τη διαμάχη για τη μεταβίβαση των μετοχών από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο στον Μάνο Παπαδόπουλο, ο Τάκης Τριαντόπουλος, είπε: «Μετά την ιστορία με τη μεταβίβαση των μετοχών, η ΕΕΑ άρχισε να μας πιέζει αφόρητα για ένα ποσό που οφείλαμε στο ΟΑΚΑ. Υπάρχει δικαστική διαμάχη για το τι χρωστάμε στο ΟΑΚΑ γιατί υπήρχαν κάποιες χρεώσεις που δεν μας έβρισκαν σύμφωνους. Τότε η ΕΕΑ μας πίεζε, έκανε το management του ΟΑΚΑ, λέγοντάς μας να δώσουμε επιταγή 500.000 ευρώ για να πάρουμε το πιστοποιητικό συμμετοχής.

Πληρώνουμε 750.000 ευρώ για να βρισκόμαστε στο ΟΑΚΑ. Υπάρχουν ομάδες που δεν πληρώνουν τίποτα. Την ίδια χρονιά, ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ πλήρωνε 340.000 ευρώ. Έλεγαν μάλιστα πως πέτυχαν κι αύξηση στα έσοδα από τον Ολυμπιακό. Σε υψηλή θέση του ΣΕΦ, που ενέκρινε το ποσό που έδινε ο Ολυμπιακός, βρισκόταν και στην ΕΕΑ. Μας πίεζε δηλαδή να δώσουμε περισσότερα χρήματα στο ΟΑΚΑ, πιστεύοντας ότι ο Παναθηναϊκός δίνει λίγα το ΟΑΚΑ. Η ΕΕΑ μας έδωσε μια προθεσμία, που αναρτήθηκε και στο διαδίκτυο, ότι είχαμε χρόνο μέχρι τις 5/11 για να διευθετήσουμε την οφειλή. Την επόμενη ημέρα από αυτό, έρχεται μια επιστολή, υπογεγραμμένη από τον κ. Παπαλάκη, τον πρόεδρο της ΕΕΑ, που λέει ότι έχουμε προθεσμία μέχρι τις 15/10. Μας έβαλαν το μαχαίρι στον λαιμό. Τρέχουμε εμείς λοιπόν για να κάνουμε τον διακανονισμό με το ΟΑΚΑ. Ξέραμε ότι στις 14/10 είχε ΔΣ το ΟΑΚΑ, όπου θα συζητούταν μεταξύ άλλων το θέμα της σύμβασης με τον Παναθηναϊκό και το χρέος. Στείλαμε επιστολή που λέγαμε ότι είναι ανεπίτρεπτη η πίεση χρόνου που υπήρχε.

Επειδή ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη, αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη, ανήμερα του ΔΣ πήγαμε στο ΟΑΚΑ, για το ΔΣ. Μπαίνουμε ανενόχλητοι μέσα, κι ακούμε τον κ. Κοντονή να μιλά. Ο κ. Κοντονής έχοντας λύσει όλα τα άλλα προβλήματα του ελληνικού αθλητισμού, ήρθε στο ΟΑΚΑ. Τον ακούσαμε να λέει ότι «τέρμα τα αστεία με τον Παναθηναϊκό. Τώρα είναι ευκαιρία να το εκμεταλλευτούμε και να τους πιέσουμε να δώσουν παραπάνω λεφτά». Τα ακούσαμε με τα αυτιά μας αυτά. Ζητούσε να δίνουμε 800.000 ευρώ για το ΟΑΚΑ. Μας έσωσε ότι συγκατοικούμε με την ΑΕΚ, οπότε έκανε λίγο πίσω. Δεν ήθελε να φύγει η ΑΕΚ, κι είπε να ρίξουμε το ποσό.

Προσπάθησε και μέσω της ΕΕΑ και του ΟΑΚΑ με τη νέα διοίκηση του οποίου δεν έχουμε το παραμικρό πρόβλημα να δημιουργήσει πρόβλημα. Οι παίκτες μας κάνουν προπόνηση μέσα στο κρύο. Ζητήσαμε να γίνει κάτι γι αυτό, αλλά η απάντηση του κ. Κοντονή ήταν να πληρώσουμε εμείς γι αυτό. Είπαμε να γίνει κάτι μέσω ΕΣΠΑ, αλλά ένας νόμος το απαγόρευε. Ο Υπουργός και η ΓΓΑ βρήκε όμως 1.000.000 ευρώ για να βάλει συνθετικό χλοοτάπητα για ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, στην περιφέρειά του. Να φτιάξει το γήπεδο των Ζακυνθίων Ολυμπιονικών. Τα χαρτιά αυτά υπάρχουν και στο διαδίκτυο. Δεν είναι κάτι κρυφό. Μετά από όλα αυτά, ζητήσαμε πάρα πολλές φορές να τον δούμε, αλλά δεν δέχθηκε. Ταυτόχρονα όμως, φωτογραφιζόταν με άλλους προέδρους κι έβγαινε στα κανάλια. Κάπως έτσι προχώρησε αυτή η ιστορία. Φτάσαμε τελικά να υπογράψουμε την περιβόητη σύμβαση με το ΟΑΚΑ στις 15/12. Εξαναγκαστήκαμε να υπογράψουμε αυτό που ήθελε το ΟΑΚΑ, γιατί θα μηδενιζόμασταν με τον Ολυμπιακό και δεν θα είχαμε γήπεδο για το ΟΑΚΑ.

Δεν πείθει κανέναν ότι παλεύει για το καλό του αθλητισμού. Χρησιμοποιεί ως εξιλαστήριο θύμα τον Παναθηναϊκό. Προφανώς θέλει να καλύψει την ανεπάρκειά του. Ας λύσει πρώτα τα θέματα της παράγκας, των εγκληματικών οργανώσεων και της βίας, που δεν λύνονται με το ΑΜΚΑ. Εν συνεχεία ας ασχοληθεί με τον Παναθηναϊκό, τον οποίο δεν μπορεί να αγγίξει. Ας αφήσει τις ωμές παρεμβάσεις στις επιτροπές. Ας καταλάβει πως χτυπώντας τον τοίχο που λέγεται Παναθηναϊκός, θα σπάσει το κεφάλι του.

Είπαμε στην ΕΕΑ ότι πληρώναμε 700.000 ευρώ, κι ο Ολυμπιακός πλήρωνε 330.000 ευρώ. Όταν ρωτήσαμε γιατί γινόταν αυτό, η απάντηση που πήραμε είναι πως στον Ολυμπιακό είναι πιο μάγκες. Εμείς μάλλον είμαστε οι βλάκες, που συντηρούμε το ΟΑΚΑ τόσα χρόνια. Αυτή είναι η επίσημη απάντηση από την ΕΕΑ. Το ΟΑΚΑ είναι εξοφλημένο. Δεν χρωστάμε ούτε ευρώ. Τα μόνα ποσά που δεν έχουν πληρωθεί είναι αυτά που εκκρεμούν στα δικαστήρια, για τις υπέρογκες χρεώσεις. Ξεκαθαρίσαμε ότι θα πληρώσει η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ό,τι του καταλογίσει το δικαστήριο. Όλο αυτό το διάστημα έχουμε περάσει έναν Γολγοθά. Για να μπορέσουμε να παίξουμε χωρίς προβλήματα, δεν μπορείτε να φανταστείτε τι έχουμε περάσει. Η επίθεση κατά του Παναθηναϊκού είναι συνολική.

Ενόψει του ντέρμπι της Δευτέρας (25/1) στο ΣΕΦ, τον καλούμε να επιδείξει την ίδια ευαισθησία που έδειξε στο παιχνίδι του ποδοσφαίρου στη Λεωφόρο. Ελπίζουμε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Ο Παναθηναϊκός δεν θα σταματήσει να υπάρχει, έχουν περάσει πολύ Κοντονήδες. Ο Παναθηναϊκός θα είναι υπεράνω προσώπων. Δεν φοβόμαστε τον πόλεμο, δεν θα πάμε με κάτω τα χέρια. Θα είμαστε στο πλευρό των οπαδών του Παναθηναϊκού, σε όλες τις ενέργειες που έχουν προγραμματίσει. Επισημαίνουμε ότι είμαστε αντίθετοι με κάθε μορφή βίας. Θα στηρίξουμε τον κόσμο του Παναθηναϊκού, σε όλες τις ενέργειές του. Κλείνοντας, για όσα έχουμε πει, υπάρχουν στοιχεία».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here