Επερώτηση του ΚΚΕ για τους αγρότες – Κάλπικες οι υποσχέσεις της κυβέρνησης

Επίκαιρη Επερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κατέθεσε σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για τις κάλπικες υποσχέσεις που έδινε στους αγρότες και τα μεγάλα ψέματά της προς την αγροτιά. 

Η ΚΟ του ΚΚΕ επισυνάπτει το επίσημο δελτίο Τύπου του υπουργού Ευ. Αποστόλου που πριν 7 μήνες, με ημερομηνία 30 Ιουνίου 2015,  χαρακτήριζε τα μέτρα που προωθεί τώρα, ως ταφόπλακα για τον αγροτικό τομέα.

Τα μέτρα συνίστανται στην εξομοίωση της φορολογίας των αγροτών με τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις, αύξηση του συντελεστή φορολόγησης από 13 % σε 26%, αύξηση της προκαταβολής φόρου από το 27,5% στο 100%, κατάργηση της απαλλαγής από φόρο των επιδοτήσεων για ποσό έως 12.000 ευρώ, κατάργηση της επιστροφής για τον φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο για τους αγρότες, μείωση στο μισό της επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης για τον προϋπολογισμό του 2016, αύξηση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, τριπλασιασμός εισφορών στον ΟΓΑ, αύξηση Φ.Π.Α αγροτικών εφοδίων στο 23% από 13% και αύξηση του Φ.Π.Α συσκευασμένων αγροτικών προϊόντων στο 23%.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here