Επίθεση φασιστών σε φωτορεπόρτερ στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

 

 

Eπίθεση από φασιστοειδή δέχτηκε στο συγκέντρωση του Σαββάτου στο Σύνταγμα για το Μακεδονικό, ο φωτορεπόρτερ Ν.Κ.

Oπως αποκαλύπτει στη σελίδα του στο facebook ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φωτορεπόρτερ Μάριος Λώλος:

Ο φωτορεπόρτερ Ν.Κ., ο οποίος επιθυμεί για λόγους δικής του ασφάλειας να μην αποκαλυφθεί ολόκληρο το όνομά του, με καταγωγή από την Πορτογαλία και από Ελλάδα, καθώς κάλυπτε χτες το συλλαλητήριο που λάμβανε χώρα στο Σύνταγμα για το Μακεδονικό, δέχτηκε επίθεση από φασιστοειδή.

Οι δράστες, περίπου δέκα άτομα, οι οποίοι φορούσαν κράνη, ήταν ντυμένοι με μαύρες μπλούζες με ελληνικές σημαίες ενώ κάποιοι από αυτούς φορούσαν στρατιωτικά παντελόνια. Αφού τον πλησίασαν τον ρώτησαν για την καταγωγή του και αν έχει ταυτότητα μαζί του ενώ τον αποκαλούσαν «ημίαιμο».
Τα φασιστικά στοιχεία τον χτυπούσαν με τα καδρόνια που κρατούσαν και κάποιοι από αυτούς του τραβούσαν τη φωτογραφική μηχανή που είχε κρεμάσει από τον λαιμό του.

Ο Ν.Κ. τους ανέφερε ότι είναι φωτογράφος και ότι απλώς κάνει τη δουλεία του. Λίγο αργότερα διαδηλωτές παρενέβησαν και τον διέσωσαν. Ωστόσο οι δράστες κατάφεραν να ξεφύγουν με τη μηχανή του, αφήνοντας τον δίχως εξοπλισμό.
«Με έσφιγγαν από το λουρί, με τραβούσαν και με χτύπησαν στο πόδι με καδρόνι» καταγγέλλει στο ΤΡΡ ο Ν.Κ. ο οποίος φέρει σημάδια στον σβέρκο του.

Όπως αναφέρει επίσης ο ίδιος είναι ακόμα αναστατωμένος από το περιστατικό, ενώ φοβάται να καλύψει άμεσα νέο συλλαλητήριο για το Μακεδονικό.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here