Αγρια ρατσιστική επίθεση κατά Αφγανού στο Σχιστό

Άγρια ρατσιστική επίθεση με μαχαίρι σε βάρος Αφγανού πρόσφυγα σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής 16/7, λίγο έξω από το καμπ του Σχιστού – Η Πολιτεία πρέπει να κάνει τα πάντα για να προστατεύσει τους πρόσφυγες και να βρει τους ενόχους, αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά

Ο ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά καταδικάζει την άγρια ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε ο 19χρονος Αφγανός πρόσφυγας το βράδυ της Κυριακής (16/7) λίγο έξω από το καμπ του Σχιστού.

Όπως αναλυτικά αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά:

«Οι φασίστες και οι ρατσιστές δεν έχουν θέση ούτε στον Πειραιά, ούτε σε καμία άλλη γειτονιά στην Ελλάδα. Η Πολιτεία πρέπει να κάνει τα πάντα για να προστατεύσει τους πρόσφυγες και να βρει τους ενόχους. Η ελληνική κοινωνία, που με αλληλεγγύη και ανθρωπιά στέκεται δίπλα στους πρόσφυγες, υψώνει τοίχος απέναντι στην Χρυσή Αυγή, στον φασισμό και τον ρατσισμό».

Η περιγραφή της άγριας επίθεησς μαυροφορεμένων εναντίον του 19χρονου, από τη σελίδα της ΚΕΕΡΦΑ:

Την Κυριακή 16 Ιούλη, στις 10μμ, ο19χρνος Αφγανός πρόσφυγας Μ.Α. περπατούσε από το στρατόπεδο προσφύγων του Σκραμαγκά προς το στρατόπεδο του Σχιστού, όπου και διαμένει.

Περίπου 100 μέτρα μετά την Σχολή Ναυπηγών δέχτηκε επίθεση από ομάδα χρυσαυγιτών, οι οποίοι έφτασαν εκεί με τέσσερα μηχανάκια. Οι δύο πρώτοι ήταν φουσκωτοί και τον μπλόκαραν, σταματώντας μπροστά του με το μηχανάκι τους. Κατέβηκαν και άρχισαν να τον βρίζουν και να τον σπρώχνουν. Φώναζαν «θα πεθάνετε» ενώ όταν ο πρόσφυγας είπε στα αγγλικά ότι δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει ένας άρχισε να φωνάζει: «We are Golden Dawn” (Είμαστε Χρυσή Αυγή. Τότε οι δύο σωματώδεις άρχισαν να το χτυπάνε με ξύλο στο κεφάλι ενώ όταν το κάλυψε με τα χέρια του, τα χάραξαν με μαχαιριές προκαλώντας του αιμορραγία.

Ο Μ.Α. είδε ότι φόραγαν όλοι μαύρες μπλούζες με σύμβολα στην αριστερή μεριά που του θύμιζαν αγκυλωτούς σταυρούς. Μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ στα επείγοντα του Αττικού νοσοκομείου και έγινε εισαγωγή για νοσηλεία αφού διαπιστώθηκε ότι χτυπήθηκε στο κεφάλι και στην κοιλιακή χώρα.

Όπως ανέφερε, δεν ήταν η μόνη επίθεση κατά των προσφύγων στο στρατόπεδο του Σχιστού καθώς και άλλες φορές ομάδα με μηχανάκια πλησιάζει πρόσφυγες που περιμένουν το λεωφορείο και ρίχνει πέτρες.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here