Υπέκυψε ο δήμαρχος του Γκντάνσκ – Τον μαχαίρωσε διαταραγμένος ληστής

Ο δήμαρχος του Γκντανσκ Πάβελ Αντάμοβιτς που δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι χθες το βράδυ κατά την διάρκεια φιλανθρωπικής εκδήλωσης για αγορά ιατρικών ειδών, κατέληξε σήμερα το μεσημέρι.

Στη φωτογραφία, δεξιά, λίγα λεπτά προτού τον μαχαιρώσει ο δράστης

Οι γιατροι τον χειρουργούσαν όλη νυχτα προσπαθώντας να του σώσουν τη ζωή, αλλά τα τραύματα είχαν καταφερθει σε ζωτικά όργανα και ο άτυχος πολιτικός, δεν τα κατάφερε….

Ο 27χρονος δράστης  φώναζε ότι «ο Αντάμοβιτς πεθαίνει επειδή το κομμα του με φυλάκισε ενώ ήμουν αθωος και με βασάνισε στη φυλακή»

Ο δράστης αποφυλακισθηκε έχοντας εκτισει 5ετή ποινή για ένοπλες ληστείες και όσο βρισκόταν έγκλειστος, επειδινώθηκε η ήδη προβληματική ψυχικη υγεία του. Οπότε εικαζεται ότι τα κίνητρά του μάλλον δεν ήταν πολιτικά και κανεις δεν ξέρει πώς στοχοποιηθηκε ο δήμαρχος μέσα στο ταραγμένο του μυαλο

Τον δήμαρχο θεωρουσε ότι τον  στήριζε η «Πλατφόρμα Πολιτών» που δεν βρίσκεται πλέον στην εξουσία -τώρα κυβερνουν δεξιοί

Ο 53χρονος δήμαρχος εκλεγόταν δήμαρχος στο Γκντανσκ εδώ και 20 χρόνια και ανήκε στη δημοκρατικη αντιπολίτευση υπο την ηγεσία άλλοτε του Λεχ Βαλέσα. Αποχωρησε απο την Πλατφόρμα Πολιτων τελικά και επανεκλεχθηκε ως ανεξάρτητος προ τριμήνου. Ηταν γενικά προοδευτικος και υπέρμαχος των δικαιωμάτων των μειονοτήτων.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here