Παραιτήθηκε και ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δ. Παπαδημητρίου, σύζυγος της Ράνιας Αντωνοπούλου-Επι θύραις στοχευμένος ανασχηματισμός

 

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, επικαλούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, λόγους ευθιξίας, μετά την παραίτηση της συζύγου του Ράνιας Αντωνοπούλου από τη θέση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας. 

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε δεκτή την παραίτηση του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον ευχαρίστησε για την συνεισφορά του.

Οπως είναι γνωστό η κ. Αντωνοπούλου παραιτήθηκε μετά το σάλο που ξέσπασε για τη χρήση της διάταξης που έκανε για επιδότηση ενοικίου.

Η ρύθμιση με απόφαση του Αλέξη Τσίπρα καταργείται όσον αφορά στα εξωκοινοβουλευτικά μέλη της κυβέρνησης.

Οι εξελίξεις αυτές ανοίγουν το δρόμο για έναν μίνι ανασχηματισμό, καθώς κενη παραμένει και η θέση του Κ. Ζουράρι στο υπουργείο Παιδείας ενώ εκτός υπουργικού συμβουλίου αναμένεται να μείνει και ο υπουργός Μεταναστατευτικής πολιτικής κ. Μουζάλας, ο οποίος νοσηλευόταν με συμπτώματα υπερκόπωσης.

Ο ανασχηματισμός δεν θα είναι σαρωτικός αλλά περιορισμένος και στοχευμένος, καθώς βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η 4η αξιολόγηση ενώ παραμένουν ανπικτά μείζονα εθνικά θέματα.

Ετσι, αμετακίνητος στο υπουργείο Εξωτερικών θεωρείται ο Νίκος Κοτζιάς καθώς και ο Πάνος Καμμένος στο υπουργείο Αμυνας, παρά τις τριβές που υπάρχουν για το όνομα των Σκοπίων. Επίσης, αμετακίνητη φαίνεται η Εφη Αχτσιόγλου, ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τζανακόπουλος, οι κ. Σταθάκης και Σκουρλέτης, οι κ. Κοντονής και Παπαγγελόπουλος λόγω Novartis, οι κ. Παύλος Πολάκης και Ανδρέας Ξανθός από το Υγείας.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here