Κατρούγκαλος: Εμείς με τις γραβάτες και τα μαντιλάκια δεν πληρώναμε αρκετά

ΦΩΤΟ: IN TIME

«Δεν ζήτησαν μείωση καμιάς σύνταξης σε αυτή τη φάση της διαπραγμάτευσης. Δεν ξέρω τι θα γίνει σε άλλες φάσεις της διαπραγμάτευσης» δήλωσε το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος αναφερόμενος στο μπρα ντε φερ κυβέρνησης-κουαρτέτου για το ασφαλιστικό.  

Σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 επανέλαβε ότι παραμένουν ανοιχτά όλα τα σημαντικά ζητήματα, ενώ αίσθηση προκάλεσε η δήλωσή του ότι «εμείς με τις γραβάτες και με τα μαντιλάκια μας δεν πληρώναμε αρκετά».

«Υπάρχουν άνθρωποι από το ασφαλιστικό, άνθρωποι που ήταν σαν κι εμένα παλιά. Που βγάζαν πάνω από 40.000, πάνω από 50.000, πάνω από 60.000 ευρώ. Εμείς με τις γραβάτες και με τα μαντιλάκια μας. Εμείς δεν πληρώναμε αρκετά. Οι μισθωτοί τραβάγαν το κάρο για εμάς. Ε εμείς, άνθρωποι σαν κι εμένα με τις 40.000, τις 50.000, τις 60.000 που δεν είχαμε μάθει να πληρώνουμε πρέπει να μάθουμε να πληρώνουμε. Αν δεν πληρώσουμε εμείς που έχουμε πιο πολλά, δεν μπορούμε να ελαφρύνουμε τη θέση αυτών που έχουν πιο λίγα».

«Οι θεσμοί, χωρίς να επιμένουν και να λένε αυτά είναι κόκκινες γραμμές, μας λένε δεν μας αρέσει αυτό που κάνετε γιατί το σύστημα το αναδιανεμητικό σας βοηθάει τους αδύναμους κι εμείς θέλουμε ένα σύστημα το οποίο να είναι απόλυτα αναλογικό όπως είναι οι ιδιωτικές ασφαλίσεις. Αυτά που δίνεις αυτά να παίρνεις. Εμείς τους λέμε ότι στο βαθμό που εκπληρώνουμε τις προϋποθέσεις του μνημονίου και συγκρατούμε τη δαπάνη, το να βοηθάμε τους φτωχούς είναι δική μας δουλειά, γι’ αυτό μας έβγαλε ο ελληνικός λαός και αυτό θα κάνουμε» είπε.

Για τις ασφαλιστικές εισφορές
Για το θέμα της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών, το κουαρτέτο, όπως είπε ο υπουργός, υποστήριξε ότι αυτό το μέτρο μπορεί να επηρεάσει την αγορά εργασίας, ενώ το οικονομικό επιτελείο αντέτεινε ότι «ακόμη κι αν επηρεάσει την αγορά εργασίας το αντίθετο σοκ στην ελληνική κοινωνία με τη μείωση των συντάξεων θα είναι τέτοιο που η κοινωνία δεν θα το άντεχε». Ο ίδιος τόνισε ότι για την κυβέρνηση είναι «κόκκινη γραμμή» τα εισοδηματικά κριτήρια αλλά και «ότι δεν θα μειωθεί καμία κύρια σύνταξη».
Κληθείς να σχολιάσει τις μαζικές κινητοποιήσεις ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι «είναι αλήθεια ότι όταν ο κόσμος βγαίνει στον δρόμο, όποιος κυβερνά πρέπει να ακούει».«Να δούμε λοιπόν το μήνυμα. Να δούμε πρώτα πρώτα από το ασφαλιστικό ή το φορολογικό αν βλάπτονται οι περισσότεροι. Οι περισσότεροι ωφελούνται, όσοι έχουν εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ και από το ασφαλιστικό και από το φορολογικό ωφελούνται» σημείωσε.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here