Αγροτικά μπλόκα παντού: Αποκλείονται επ’ αόριστο από το Σάββατο δρόμοι, λιμάνια, αεροδρόμια, τελωνεία

 

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Αμετακίνητοι στη  θέση τους για απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου οι αγρότες κορυφώνουν τις κινητοποιήσεις τους με 24ωρο αποκλεισμό των εθνικών οδών, αεροδρομίων, τελωνείων και λιμανιών της χώρας, από το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι.

Η απόφαση ελήφθη κατά την χθεσινή πολύωρη συνάντηση που συγκάλεσε στην Κατερίνη, η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΜΠΕ, στη συνάντηση, που διήρκησε έξι ώρες, συμμετείχαν εκπρόσωποι από 62 μπλόκα της χώρας. Για σήμερα, οι αγρότες αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε καμία κινητοποίηση και να αφήσουν ανοιχτά τα μπλόκα προκειμένου να διευκολύνουν όσους θέλουν να μετακινηθούν και να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται σε διάφορες πόλεις, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες στη συνάντηση επαναβεβαίωσαν το πάγιο αίτημα των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα για άμεση ανάκληση των προσχεδίων νόμου για το ασφαλιστικό και το φορολογικό και συνάντηση και διάλογο με τον πρωθυπουργό. Επιπλέον, κάλεσαν εκ νέου τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων της χώρας να πάρουν ξεκάθαρη θέση «για μη ψήφιση και απόρριψη των μέτρων που προωθούνται».

Στο μεταξύ, οι συμμετέχοντες στη συνάντηση της Κατερίνης ομόφωνα συμφώνησαν να συνεχίσουν απαρέγκλιτα την αρχική προσπάθεια «για πλήρη ενοποίηση και ενιαίας κατεύθυνσης του αγώνα όλων των μπλόκων», ενώ συστάθηκε επιτροπή, που θα παραστεί στη συνάντηση της Νίκαιας, την προσεχή Κυριακή, καθώς και όπου αλλού χρειαστεί.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here