Δεν ξανάγινε – Το τέλος των ψευδαισθήσεων

 

Πρωτοφανής σε συμμετοχή είναι οι συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια που βρίσκονται σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας  και σε όλη τη χώρα στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Οι κινητοποιήσεις είναι οι μαζικότερες που έγιναν μετά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου.  Την ίδια ώρα εικόνα πλήρους παράλυσης παρουσιάζει η χώρα όχι μόνον στην πρωτεύουσα και την Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες πόλεις. 

Δημόσιο, μέσα μαζικής μεταφοράς, αεροδρόμια, ταξί, βενζινάδικα, νοσοκομεία, άπαντες συμμετέχουν στο κάλεσμα για Γενική Απεργία από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ζητώντας την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Φούρνοι, καφενεία, εμπορικά, τα πάντα είναι κλειστά στην επαρχία, ενώ αντίστοιχη εικόνα παρατηρείται και στις μεγαλύτερες πόλεις.

Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ το «παρών» έδωσε και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος ζήτησε την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ συμμετείχαν τουλάχιστον 20.000 άτομα, ενώ στην πλατεία Κλαυθμώνος βρίσκονταν περίπου 7.000.

Δ.Κουτσούμπας: Δεν πάει άλλο

Η μεγάλη επιτυχία της πανελλαδικής γενικής πανεργατικής απεργίας, τα μεγάλα συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις της χώρας, τα αγωνιστικά μπλόκα της αγροτιάς, η συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων, επιστημόνων, νέων και γυναικών των λαϊκών οικογενειών, στέλνουν ένα μήνυμα: Δεν πάει άλλο.

 

ÁÐÅÑÃÉÁÊÅÓ ÊÉÍÇÔÏÐÏÉÇÓÅÉÓ - 24ÙÑÇ ÐÁÍÅËËÁÄÉÊÇ ÁÐÅÑÃÉÁ ÃÓÅÅ - ÁÄÅÄÕ ÓÕÃÊÅÍÔÑÙÓÇ - ÐÏÑÅÉÁ ÐÁÌÅ

Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο – έκτρωμα. Να καταργηθούν οι αντεργατικοί αντιλαϊκοί νόμοι. Κλιμακώνουμε, συνεχίζουμε μέχρι την τελική νίκη. Με εργατική ενότητα, με την εργατική πρωτοπορία, με κοινωνική λαϊκή συμμαχία όλων των εργαζομένων σε όποιο κλάδο κι αν ανήκουν. Με προσανατολισμό ενάντια στα μονοπώλια που μας εκμεταλλεύονται, ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα που κατακρυλά τη ζωή του εργαζόμενου όλο και πιο κάτω. Για να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας, για να πάρουμε τις ζωές μας. Καλή επιτυχία, καλή δύναμη σε όλους.

διαδηλωση ασφαλιστικο ευρωκινηση

Σε ανακοίνωσή της, η ΑΔΕΔΥσημειώνει ότι «το αντιδραστικό νομοσχέδιο» της κυβέρνησης «μπορεί και πρέπει να μπλοκαριστεί και να μην ψηφιστεί με την δύναμη ενός πανεργατικού – παλλαϊκού ξεσηκωμού». Επισημαίνει ακόμη ότι «το κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό αποτελεί ένα βαθιά αντιλαϊκό νομοσχέδιο που κατεδαφίζει τον όποιο κοινωνικό χαρακτήρα έχει απομείνει στο ασφαλιστικό σύστημα, μετατρέπει την ασφάλιση σε ατομική υποχρέωση, προωθεί νέα λεηλασία των συντάξεων με θύματα όλους τους συνταξιούχους και ιδιαίτερα όσους θα βγουν στη σύνταξη από την ψήφιση του νόμου και μετά».

Από την πλευρά της, η ΓΣΕΕ ζητεί «να αποσυρθεί εδώ και τώρα το τέρας του ασφαλιστικού» και καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν «ηχηρή απάντηση στις ανάλγητες πολιτικές που εξαθλίωσαν κοινωνία». « Όλοι μαζί πρέπει να ενώσουμε τη φωνή διαμαρτυρίας μας, ενάντια στον οδοστρωτήρα του ασφαλιστικού που προωθεί η κυβέρνηση, στις δραματικές περικοπές στα εισοδήματα, στη φοροεπιδρομή, στις ιδιωτικοποιήσεις και γενικότερα ενάντια στα αδιέξοδα και καταστροφικά μέτρα του τρίτου και επαχθέστερου μνημονίου», αναφέρει.

Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς ξεκίνησαν στάσεις εργασίας από τη Τρίτη ενώ την Πέμπτη δεν θα κινηθούν καθόλου τα τρόλεϊ, τα τρένα, οι συρμοί του Προαστιακού και τα ταξί, οι εργαζόμενοι των οποίων θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία. Στα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας.

Χωρίς πλοία

Νέα 48ωρη απεργία έχει προαναγγείλει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία την Πέμπτη και την Παρασκευή. Στην απεργία της Πέμπτης θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στο ΝΑΤ και οι λιμενεργάτες.

Κλειστά τα βενζινάδικα

Κλειστά θα είναι και τα πρατήρια υγρών καυσίμων σε όλη τη χώρα, όπως αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).

Εως 8 Φεβρουαρίου η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων

Από τα καθήκοντά τους  απέχουν επίσης δικηγόροι μέχρι τη Δευτέρα ενώ  οι συμβολαιογράφοι μέχρι την Παρασκευή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό. Απεργία διαρκείας οι αυτοκινητιστές

Απεργία διαρκείας ξεκινούν την Πέμπτη και οι αυτοκινητιστές, καθώς ήδη αρκετές ομοσπονδίες Ιδιοκτητών Φορτηγών Αυτοκινήτων έχουν αποφασίσει να συμμετάσχουν στην απεργία της Πέμπτης. Αντίστοιχη απόφαση έχει λάβει το Σωματείο Ιδιοκτητών Β.Ελλάδας, ενώ τις προσεχείς ημέρες αναμένονται οι αποφάσεις και των υπολοίπων σωματείων.

Στην απεργία συμμετέχουν, επίσης, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, οι μηχανικοί και οι φοροτεχνικοί.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here