Ρωσία: Την «ταρίχευσαν» ζωντανή από ιατρικό λάθος

Eνα απερίγραπτο ιατρικό λάθος είχε σαν αποτέλεσμα να βρεί τραγικό θάνατο μία 28χρονη γυναίκα στη Ρωσία.

Οι γιατροί νοσοκομείου στην πόλη Ulyanovsk, βρίσκονται αντιμέτωποι με διώξεις, καθώς  από ιατρικό λάθος χορήγησαν στη νεαρή γυναίκα, θανατηφόρα δόση φορμαλδεϋδης αντί φυσιολογικού ορού μετά από εγχείρηση.

Η φορμαλδεϋδη χορηγείται σε πτώματα με σκοπό να καθυστερήσει η σήψη και η αποσύνθεση τους και χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις ταρίχευσης.

Η 28χρονη πέθανε στην μονάδα εντατικής θεραπείας, μετά τη μεταφορά της σε νοσοκομείο στη Μόσχα, όπως μεταδίδει το BBC.

«Αυτό είναι καθαρός φόνος» είπε η μητέρα της Γκαλίνα Μπαρισνίκοβα. «Το σώμα της διαβρώθηκε από μέσα», είπε.

Σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης, το θανατηφόρο λάθος έλαβε χώρα στις 15 Μαρτίου, όταν η Εκατερίνα Φεντιάεβα μπήκε στο νοσοκομείο για μία επέμβαση ρουτίνας.   Σύμφωνα με όσα αναφέρονται η νεαρή γυναίκα ολοκλήρωσε την επέμβαση, χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα.   Από ιατρικό λάθος χορηγήθηκε στη γυναίκα διάλυμα με φορμαλδεϋδη, αντί φυσιολογικού ορού. Το λάθος έγινε σχετικά γρήγορα αντιληπτό, όμως το πρόβλημα για την27χρονη ήταν μη αναστρέψιμο.   Η γυναίκα υπέφερε από φρικτούς πόνους για δύο ημέρες και στη συνέχεια έπεσε σε κώμα.

Η Μπαρισνίκοβα ισχυρίζεται ότι οι γιατρό κατάλαβαν ότι κάτι πήγαινε στραβά, όμως αρνήθηκαν να τη βοηθήσουν.

«Οι άνθρωποι που έκαναν την εγχείριση ήξεραν ότι της χορήγησαν κάτι λάθος», είπε. «Έπρεπε να πάρουν έκτακτα μέτρα, όμως δεν έκαναν τίποτα. Τους παρακάλεσα να τη βοηθήσουν, ήταν το μοναχοπαίδι μου», ανέφερε.

Η 27χρονη παρόλο που συνήλθε από το κώμα και μεταφέρθηκε σε άλλο νοσοκομείο με τους γιατρούς να κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να την κρατήσουν στη ζωή, πέθανε στις 5 Απριλίου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here