Βούλιαξε τελικά φλεγόμενο το ιρανικό τάνκερ – «Πάνε» 32 άνδρες – Ζημία στο περιβάλλον

Το ιρανικό πετρελαιοφόρο «Sanchi» που μετά τη σύγκρουσή του με κινεζικό φορτηγό πλοίο είχε αρπάξει φωτιά, τελικά αφού έπλεε επί 8 ημέρες φλεγόμενο, βουλιαξε σήμερα το μεσημέρι

Δεν υπάρχει πλεον και επισήμως  καμια ελπίδα για τους 32 άνδρες πλήρωμα του τάνκερ  (30 Ιρανοί και 2 απότο Μπανγκλαντές)  -όπως εξαρχής δυστυχώς δεν υπήρχαν…. Μόνον τρεις σοροί έχουν ανευρεθεί. Το ιρανικό υπουργειο Ναυτιλίας ανακοινωσε σήμερα ότι οι περισσότεροι σκοτώθηκαν κατά την αρχική έκρηξη με τη σύγκρουση αλλά και όσοι επέζησαν αυτής, εκτιμάται ότι πέθαναν μέσα σε μια ώα εξαιτίας των τοξικών αναθυμιάσεων της πυρκαϊάς.

Οι προσπάθειες διάσωσης απέτυχαν λογω των συνεχών εκρήξεων αλλά και των 90 βαθμών Κελσίου -η θερμοκρασία που επικρατουσε όλες αυτές τις ημέρες στο φλεγόμενο πλοίο.

Σήμερα το μεσημέρι το πλοίο έγινε ολόκληρο παρανάλωμα του πυρός με τον καπνό να υψώνεται 1.000 μέτρα στον ουρανό, ανέφερε το κινεζικό υπουργείο Μεταφορών.

Το δεξαμενόπλοιο  μετέφερε 136.000 τόννους  πετρελαιου. Οι κινεζικές αρχές υποβαθμίζουν  τον κίνδυνο να σημειωθεί περιβαλλοντική καταστροφή μετά το δυστύχημα -η σύγκρουση συνέβη περίπου  300 χλμ. ανατολικά της Σανγκάης. Εντουτοις δημοσιογράφοι αναφέρουν ότι υπάρχει εκτεταμένη πετρελαιοκηλίδα.

«Πρόκειται για ελαφρύ αργό πετρέλαιο  και αυτός ο τύπος πετρελαιοκηλίδας έχει πολύ μικότερες συνέπειες, σε σύγκριση με άλλες πετρελαιοκηλίδες, επειδή είναι ιδιαιτερα πτητικό το συγκεκριμένο  είδος πετρελαίου» επιμένουν οι κινεζικες αρχές. «Το μεγαλύτερο μέρος του ήδη εξατμίστηκε στην ατμόσφαιρα, υπάρχουν λοιπόν μικρότερες συνέπειες για τον ωκεανό».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here