Βουλή: Ερευνα για τα κενά στα πόθεν έσχες του Στ.Ψυχάρη

ΦΩΤΟ: IN TIME

Κενά στην κατάθεση των δηλώσεων πόθεν έσχες του Σταύρου Ψυχάρη διαπίστωσε  η επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής. Ο εκδότης επί 9 συνεχή χρόνια δεν υπέβαλε δήλωση περιουσιακής κατάστασης με αποτέλεσμα η Βουλή να του στείλει επιστολή με την οποία ζητά να καταθέσει εκ νέου όλες τα πόθεν έσχες των παρελθόντων ετών. 

Υπενθυμίζεται ότι ο οικονομικός εισαγγελέας, που ερευνά τα δάνεια του ΔΟΛ και τους λογαριασμούς Ψυχάρη στο Λονδίνο, είχε ζητήσει να γίνει έλεγχος από την Επιτροπή της Βουλής. Για τις δηλώσεις πόθεν έσχες των παρελθόντων ετών η Επιτροπή απευθύνθηκε στην Αρχή για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος, η οποία απάντησε πως ο Στ. Ψυχάρης παρουσίαζε κενά στην κατάθεση δηλώσεων πόθεν έσχες.

Ειδικότερα κατέθεσε δηλώσεις το 1996 – 1997, μετά παρουσίασε κενό ως το 2001 που κατέθεσε, ακολούθησε νέο κενό έως και το 2008 ενώ τα επόμενα έτη (2009 και μετά) υπήρχε κανονική κατάθεση δηλώσεων πόθεν έσχες.AdTech Ad

Εν τω μεταξύ η επιτροπή Πόθεν Έσχες παρέπεμψε στις δικαστικές αρχές τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Νίκο Μίχο ο οποίος καθυστερούσε επί χρόνια να καταθέσει δήλωση Πόθεν Έσχες για το 2012. Ο κ. Μίχος αγνόησε, μάλιστα, τις συνεχείς οχλήσεις τις επιτροπής να καταθέσει στοιχεία που του ζητήθηκαν.

Η επιτροπή Πόθεν Έσχες ζήτησε επίσης από τράπεζα του εξωτερικού να διαβιβάσει στοιχεία σχετικά με τις κινήσεις του λογαριασμού του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Μητρόπουλου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here