Βίντεο-σοκ με εν ψυχρώ εκτέλεση αμάχων Κούρδων από τον τουρκικό στρατό

Ερασιτεχνικό βίντεο καταγράφει την δολοφονία αμάχων Κούρδων στην πολιορκημένη από τον τουρκικό στρατό κουρδική πόλη Τζίζρε στην νοτιοανατολική Τουρκία.

Στο βίντεο εμφανίζονται πολίτες με υψωμένη λευκή σημαία να έχουν βγει από τα σπίτια προκειμένου να περισυλλέξουν τους νεκρούς που κείτονται επί ημέρες στους δρόμους της πόλης. Τους τοποθετούν πάνω σε ένα καρότσι που το σπρώχνουν με τα χέρια.

Ξαφνικά ακούγονται πυροβολισμοί.  Αρχίζουν να τρέχουν και ορισμένους τους βρίσκουν οι σφαίρες. Το βίντεο περιλαμβάνει στη συνέχεια σκληρές εικόνες, καθώς φαίνεται ότι ορισμένοι από τους πολίτες πέφτουν τραυματισμένοι ή νεκροί στο έδαφος, ακούγονται άνθρωποι να φωνάζουν και να ζητούν βοήθεια και το αίμα τους φτάνει στο φακό της κάμερας.
Όπως έγινε αργότερα γνωστό, κατά το το επεισόδιο έχασαν τη ζωή τους δύο άτομα, για τα οποία το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετέδωσε ότι ήταν «τρομοκράτες». Ένας εξ αυτών ήταν δημοτικός σύμβουλος της πόλης.

Το βίντεο κατέγραψε ο εικονολήπτης του δικτύου IMC Ρεφίκ Τεκίν, o οποίος τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της γειτονικής πόλης Μαρντίν, όπου του γνωστοποιήθηκε ότι εκκρεμεί εις βάρος του ένταλμα σύλληψης.

Το βιντεο αναρτήθηκε σε αποσπάσματα 30 δευτερολέπτων στο Twitter και ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ.

 

https://twitter.com/bilalgezer13/status/690163218413654017

 

Η τουρκική πλευρά υποστηρίζει ότι οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ σε απάντηση των πυρών που δέχτηκαν από ενόπλους του ΡΚΚ. Ωστόσο, στο βίντεο δεν φαίνεται να υπάρχουν ένοπλοι ανάμεσα στους πολίτες με τη λευκή σημαία.

.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here