«Ύποπτα χειραγώγησης» δύο ματς της Football League

Στο στόχαστρο της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, με την υποψία ότι είναι «πειραγμένοι» βρίσκονται δύο αγώνες της Football League. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα παιχνίδια Αχαρναϊκός – Καλλιθέα, το οποίο διεξήχθη τη σεζόν που μας πέρασε στις 14/6 για τα play out (0-2 η Καλλιθέα) και Εργοτέλης – ΑΟ Χανιά (28/9) για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο το οποίο μάλιστα ήταν και το ματς πρεμιέρας της Football League (0-1 τα Χανιά).

Έτσι, η ΕΕΑ χωρίς δεύτερη σκέψη έδωσε εντολή ώστε να βγουν από το κουπόνι του ΟΠΑΠ, αλλά και όλων των υπόλοιπων στοιχηματικών εταιρειών που δρουν στη χώρα, οι παραπάνω ομάδες.

Η ανωτέρω απόφαση προήλθε κατόπιν εξέτασης των στοιχείων του συστήματος BFDS που συνεργάζεται με την UEFA. Ο Εργοτέλης όμως, προ ημερών αποχώρησε από το πρωτάθλημα, άρα ουσιαστικά τιμωρούνται μόνο Καλλιθέα και ΑΟ Χανιά. Καθώς, ο Αχαρναϊκός είχε βγεί εκτός κουπονιού ήδη από τις 10/12, αφού υπήρχε πάλι υποψία για «στημένο» αγώνα, με τον Παναιγιάλειο.

Αναλυτικά η απόφαση της ΕΕΑ:

«5. Ακρόαση ΠΑΕ ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ σε σχέση με τις έγγραφες διαπιστώσεις του Συστήματος Στοιχηματικής Απάτης (BFDS), ήτοι για χειραγώγηση αγώνων στο πλαίσιο του Στοιχήματος. (ΥΠΟ ΔΙΑΣΚΕΨΗ)

Η Επιτροπή θεωρεί ύποπτο χειραγώγησης τον ως άνω αγώνα και αποφασίζει την αφαίρεση των δυο ως άνω ομάδων από τον πίνακα των ΠΑΕ που μπορούν να συμπεριληφθούν στα έντυπα παιχνιδιών στοιχημάτων προκαθορισμένης απόδοση της ΟΠΑΠ ΑΕ και όλων των άλλων εταιρειών που νόμιμα δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα με αντικείμενο τον στοιχηματισμό.

6. Ακρόαση ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ – ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ σε σχέση με τις έγγραφες διαπιστώσεις του Συστήματος Στοιχηματικής Απάτης (BFDS), ήτοι για χειραγώγηση αγώνων στο πλαίσιο του Στοιχήματος. (ΥΠΟ ΔΙΑΣΚΕΨΗ)

Η Επιτροπή θεωρεί ύποπτο χειραγώγησης τον ως άνω αγώνα και αποφασίζει την αφαίρεση των δυο ως άνω ομάδων από τον πίνακα των ΠΑΕ που μπορούν να συμπεριληφθούν στα έντυπα παιχνιδιών στοιχημάτων προκαθορισμένης απόδοση της ΟΠΑΠ ΑΕ και όλων των άλλων εταιρειών που νόμιμα δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα με αντικείμενο τον στοιχηματισμό».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here