Σύγκλιση Μέρκελ-Μακρόν για αλλαγές σε Ευρωζώνη, μεταρρύθμιση της ΕΕ

Σύγκλιση της Άγκελα Μέρκελ με τις γαλλικές θέσεις, ως προς τη μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης, διαπιστώνει το Παρίσι, με τον Εμμανουέλ Μακρόν να κλιμακώνει τις προσπάθειες για «αλλαγές» στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Γάλλος πρόεδρος και η Γερμανίδα καγκελάριος θα έχουν διμερείς συνομιλίες στο περιθώριο της συνεδρίασης των G7, στον Καναδά, στις 8 και 9 Ιουνίου.

Άλλωστε, οι δύο ηγέτες αναμένεται να παρουσιάσουν έναν κοινό οδικό χάρτη για τη μεταρρύθμιση της Ευρώπης, στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης την 28η – 29η  Ιουνίου.

H Γερμανίδα πολιτικός τάχθηκε υπέρ τόσο ενός προϋπολογισμού επενδύσεων για την Ευρωζώνη, όσο και ενός συστήματος δανείων για τα κράτη που βρίσκονται σε δυσκολία.

«Πρόκειται για μια θετική κίνηση που μαρτυρά την ευρωπαϊκή δέσμευση της καγκελαρίου και της κυβέρνησής της» σχολιάζει το Μέγαρο των Ηλυσίων, εκφράζοντας την ικανοποίησή του.

«Αυτός είναι ο μοναδικός πιθανός δρόμος για την ενίσχυση της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εμείς παραμένουμε πλήρως δεσμευμένοι σ’ αυτό, με το ίδιο επίπεδο φιλοδοξίας» τονίζει, επιπλέον.

Οι δύο χώρες «πρέπει να εργαστούν τις επόμενες εβδομάδες» για να προετοιμάσουν τον κοινό οδικό χάρτη, καταλήγει συμπερασματικά το Παρίσι.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here