Πυρκαγιά αποκάλυψε αρχαία στη Φθιώτιδα 

 

Μια δασική πυρκαγιά στην περιοχή της Αταλάντης στη Φθιώτιδα, έφερε στο φως κλεμμένα αρχαία. Οι αρχαιοκάπηλοι είχαν κρύψει αντικείμενα σε σημείο μέσα σε χαρτιά εφημερίδων, πανιά και σακούλες σε δύσβατη περιοχή στο βουνό στο «Μεγαπλάτανο» της Αταλάντης στη Φθιώτιδα.

Σύμφωνα με το LamiaReport, πυροσβέστες ήλεγχαν χθες το απόγευμα εναπομείνασες εστίες για να προλάβουν αναζωπυρώσεις, όταν βρήκαν τα αρχαία αντικείμενα μαζί με πριόνια και τσάπες.

Η εκτίμηση της αξίας των ευρημάτων γίνεται από την αρμόδια υπηρεσία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας Ευρυτανίας. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για αντικείμενα του 5ου αιώνα π.Χ.

Ο επικεφαλής  Περιφερειακός Διοικητής Στερεάς Ελλάδας, Αρχιπύραρχο, Νίκος Σπαής, δήλωσε ότι η πυροσβεστική εντόπισε «έναν αρχαιολογικό θησαυρό».

»Έδωσα εντολή στους ανθρώπους μας να ελέγξουν πολύ καλά την περιοχή και να περισυλλέξουν με μεγάλη προσοχή ότι αντικείμενο βρουν και να το παραδώσουν στις αρχές Ασφαλείας και στην Αρχαιολογική Υπηρεσία που επίσης ειδοποιήθηκε», είπε.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here