ΝΔ: Προβληματική η τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου Αθηνών

 

Προβληματική χαρακτηρίζει την πρωτοβουλία του υπ. Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή σχετικά με την τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου Αθηνών ο τομεάρχης  Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ν.Δ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, τονίζοντας ότι αντί να λύσει το υπάρχον πρόβλημα, δρομολογεί πρόσθετα προβλήματα στο μέλλον.

«Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αντί να εργαστεί προκειμένου να καλυφθούν οι τραγικές ελλείψεις του Πρωτοδικείου Αθηνών τόσο σε προσωπικό όσο και σε βασικές υλικοτεχνικές υποδομές, σπεύδει να προαναγγείλει την τριχοτόμησή του με τη δημιουργία δύο νέων Πρωτοδικείων» αναφέρει ο κ. Παναγιωτόπουλος και προσθέτει:

«Το πράττει χωρίς προηγούμενη θεσμική διαβούλευση, χωρίς συνεργασία με τους συλλειτουργούς της δικαιοσύνης, χωρίς πρόβλεψη επαρκούς χρηματοδότησης, χωρίς ορθολογικό σχεδιασμό, στο όνομα πομπωδών εξαγγελιών και μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων με προεκλογική και μόνο στόχευση.

Αντί να ενισχύσει ουσιαστικά ένα δικαστήριο που αδυνατεί να καλύψει στοιχειώδεις λειτουργικές του ανάγκες, ο κ. Κοντονής επιλέγει να δημιουργήσει άλλα δύο εκ του μηδενός.

Αντί να λύσει το υπάρχον πρόβλημα, δρομολογεί πρόσθετα προβλήματα στο μέλλον».

Ο τομεάρχης της Ν.Δ. κατηγορεί τον υπουργό ότι δεν αφουγκράζεται την αγωνία χιλιάδων μαχόμενων δικηγόρων, δεν ακούει κανέναν αρμόδιο, δεν διαλέγεται, δεν προβλέπει, δεν σχεδιάζει, δεν συμβάλλει θετικά στην προσπάθεια για την επίλυση των σωρευμένων προβλημάτων ως προς την εύρυθμη απονομή της δικαιοσύνης στη χώρα.

Και ο κ. Παναγιωτόπουλος καταλήγει στην ανακοίνωσή του: Δηλώνουμε την αντίθεσή μας σε αυτήν του την προβληματική πρωτοβουλία και επαναδιατυπώνουμε τη θέση μας για έναν ολοκληρωμένο επανασχεδιασμό του συστήματος με απαραίτητη προϋπόθεση το διάλογο με όλους τους παράγοντες της Ελληνικής Δικαιοσύνης».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here