Τζανακόπουλος στο Athens Pride: Ηρθε η ώρα να ανοίξει η συζήτηση για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Ηρθε η ώρα να ανοίξει η συζήτηση για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δη. Τζανακόπουλος, που βρέθηκε στην εξέδρα του Αthens Prideστην πλατεία Συντάγματος και απεύθυνε χαιρετισμό.

Ο κ. Τζανακόπουλος χαρακτήρισε «μεγάλη χαρά, μεγάλη τιμή και τεράστια συγκίνηση που για πρώτη φορά έχω τη δυνατότητα να πω ότι η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει ‘παρούσα’ στο Pride».

Όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η γιορτή αυτή, «που καταφάσκει τη ζωή την ισότητα την ελευθερία την αγάπη τον έρωτα», είναι ταυτόχρονα «και μία κραυγή αγωνίας και κραυγή διεκδίκησης, όλων εκείνων οι οποίοι και οι οποίες έχουν βιώσει τις διακρίσεις στο σχολείο στη γειτονιά στο στρατό στην καθημερινή τους επαφή με το κράτος, για όλους και όλες εκείνους κι εκείνες που καθημερινά αγωνίζονται για έναν κόσμο ελευθερίας και ισότητας».

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, στην Ελλάδα, τα τελευταια χρόνια έχουν γίνει πάρα πολύ σημαντικά βήματα «για να δικαιωθεί αυτό το παναθρώπινο αίτημα για ελευθερία και ισότητα» και ανέφερε ως παραδείγματα το σύμφωνο συμβίωσης, το δικαίωμα αναδοχής από lgbtqi ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, την κατάργηση όλων εκείνων των «απολιθωμένων», όπως είπε νόμων, που υπήρχαν στον ποινικό κώδικα και «πάνω από όλα το νομοσχέδιο που είναι πια νόμος του κράτους, που επιτρέπει στον καθένα και την καθεμιά να αυτοπροσδιορίζεται όπως εκείνος ή εκείνη νιώθει», υπογράμμισε αναφερόμενος στον νόμο για την ταυτότητα φύλου.

Κλείνοντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι έχουν γίνει μεν βήματα, αλλά μένουν πολλά ακόμα να γίνουν, ενώ έκλεισε τον χαιρετισμό του καταχειροκροτούμενος, έχοντας αναφέρει πως «εχει έρθει η ώρα νομίζω πια και η ελληνική κοινωνία πρέπει να το κατανοήσει ότι οφείλουμε να ανοίξουμε τη συζήτηση για το δικαίωμα στον πολιτικό γάμο των lgbtqi ζευγαριών».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here